پیاده‌سازی مدلِ یمن در لبنان؟/ عربستان؛ ژاندارم منطقه یا محور شرارت

کدخبر: ۱۹۱۶۶۸
میزان: دبیرکل حزب الله لبنان گفت «نه تحلیل بلکه اطلاعاتی دارم مبنی بر این که عربستان از اسرائیل خواسته به لبنان حمله کند و رژیم صهیونیستی هم‌اکنون در حال بررسی این مسئله است». البته سید مقاومت به صهیونیست‌ها درباره کوچکترین اشتباه یا خطا در ارزیابی اوضاع هشدار داد.
پیاده‌سازی مدلِ یمن در لبنان؟/ عربستان؛ ژاندارم منطقه یا محور شرارت

هیئت حاکمه جدیدِ جوان و ناپخته آل‌سعود گویا عطشی سیری‌ناپذیر برای اقدامات نابخردانه و جاهلانه و احتمالا هلاکت‌آمیز دارد.

«محمد بن سلمان» ولیعهد نوسبیل و حریص آل‌سعود که همه کاره این روز‌های رژیم سعودی است تصمیم گرفته که ساختار حاکمیتی عربستان را از وهابی‌گری بزداید و به دامن ناسیونالیسم سکولار بغلتد. او در این راه نیاز به تصفیه سیاسی درون حکومتی دارد. بازداشت حدود ۵۰۰ شاهزاده متنفذ سعودی به جرم فساد اقتصادی در روز‌های اخیر در همین راستا ارزیابی می‌شود. البته به تعبیر ستون‌نویس مشهور نیویورک تایمز، مقابله با فساد در ساختار فاسد آل سعود، نیاز به فردی دارد که دامنش از فساد مبرا باشد نه «محمد بن سلمان»‌ی که هنوز ماجرای ولخرجی ۵۰۰ میلیون دلاری‌اش برای خرید قایق تفریحی در جنوب فرانسه در عربستان نقل محافل است.

بیش از دو سال کودک‌کشی سعودی‌ها در یمن

اما فارغ از مسائل داخلی، «محمد بن سلمان» در سیاست‌های منطقه‌ای‌اش نیز بسیار عجولانه، نابخردانه و حتی جنایتکارانه حرکت می‌کند. بیش از ۳۰ ماه است که از تهاجم وحشیانه ائتلاف سعودی و به یمن و بمباران مردم و زیرساخت‌های این کشور می‌گذرد. در نتیجه این حملات وحشیانه هزاران یمنی اعم از زن و کودک کشته شده اند؛ حدود یک میلیون یمنی به بیماری مهلک وبا مبتلا شده اند و ۷ میلیون یمنی با قحطی مواجه‌اند.

آل سعود و ولیعهد خام و جنایتکارش، حالا می‌خواهند همان سناریو یمن را در لبنان پیاده کنند؛ هدفشان زدن حزب الله و مقاومت است؛ در این راه مستظهر و دلخوش به حمایت آمریکا و رژیم صهیونیستی نیز هستند. در نسخه یمن همگان شاهد بودند که «عبد ربه منصور هادی»، رئیس جمهور این کشور پس از عزیمت به عربستان، با چراغ سبز ریاض، از سمت خود استعفا و فرمان جنگ داخلی در کشورش را صادر کرد و چندی بعد نیرو‌های ائتلاف سعودی نیز برای کشتار مردم یمن به کمکش آمدند.

تشابه اقدام سعودی‌ها در لبنان با مدلِ یمن

ماجرای «سعدحریری» و لبنان نیز بسیار با یمن مشابه است؛ حریری نیز درست به مانند «منصورهادی» رئیس‌جمهور مستعفی و خائن یمن به ریاض فراخوانده شد و پس از آنکه از روی یک متن از قبل نوشته شده، استعفایش را قرائت کرد، اتهاماتی را علیه ایران مطرح کرد.

خبر منبع انگلیسی از جزئیات بازداشت سعدحریری در عربستان

«رابرت فیسک» نویسنده و تحلیلگر ارشد روزنامه ایندیپندنت انگلیس که در بیروت ساکن است، داستان فراخوانده شدن سعد حریری به ریاض که به بازداشتش منجر شد را اینگونه شرح می‌دهد:

«روز جمعه ۳ نوامبر (۱۲ آبان)، سعد حریری در بیروت در جلسه کابینه بود که تماسی دریافت کرد که در آن از او خواسته شد به ملاقات پادشاه سعودی برود. شما هم مانند حریری درخواست یک پادشاه را رد نمی‌کنید، حتی اگر همین چند روز قبل او را ملاقات کرده باشید. به خصوص وقتی که عربستان ۹ میلیارد دلار به شرکت "اوگر" متعلق به حریری بدهکار باشد. وقتی که هواپیمای حریری در ریاض به زمین نشست، اولین چیزی که دید نیرو‌های پلیسی بودند که هواپیما را محاصره کرده اند. آن‌ها وقتی سوار هواپیما شدند، تلفن همراه او و محافظانش را ضبط کردند. ساعاتی بعد حریری با خواندن بیانیه استعفا، وزرای کابینه لبنان را شوکه و غافلگیر کرد. حریری هرگز از چنین عباراتی که در متن استعفایش بود، استفاده نمی‌کرد. به عبارت دیگر، این بیانیه را او ننوشته بود. یکی از کسانی که او را به خوبی می‌شناسد، این هفته گفت که این او نبود که صحبت می‌کرد. سعودی‌ها به نخست‌وزیر لبنان دستور داده بودند که استعفا دهد و این استعفا را از ریاض اعلام کند. همسر و خانواده حریری اکنون در ریاض هستند تا اگر او به بیروت بازگشت، آن‌ها گروگان بمانند. در بیروت این بحث هست که از "بهاء" برادر بزرگ سعد حریری خواسته شده که جای او را در کابینه بگیرد. او انتظار آنچه اتفاق افتاد را نداشت. در واقع حریری برای روز دوشنبه جلساتی با صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی و ملاقات‌هایی در مورد ارتقا کیفیت آب هماهنگ کرده بود. کسی که قرار باشد از نخست‌وزیری کناره‌گیری کند چنین کاری نمی‌کند. سفر حریری هم به امارات با این هدف انجام شد که عربستان وانمود کند نخست‌وزیر مستعفی لبنان در بازداشت نیست».

نقشه مشترک آمریکا، رژیم صهیونیستی و سعودی‌ برای لبنان

اما سیدحسین نقوی‌حسینی نماینده مردم ورامین، قرچک و پیشوا در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان با اشاره به تشابه سناریوی استعفای «سعد حریری» با استعفای «منصور هادی» رئیس جمهور مستعفی یمن در نتیجه فشار عربستان و اهداف تخریب‌گرایانه این رژیم از این تاکتیک، گفت:آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها و سعودی‌ها در منطقه میدان را باخته‌اند و به اصطلاح نتوانسته‌اند اهداف خود را در منطقه، اعم از تحرکات در سوریه، حمایت از داعش، سقوط بشار اسد و جنگ در عراق، دنبال کنند.

سخنگوی «کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی» مجلس با بیان اینکه یکی از کشور‌هایی که هیچکس نمی‌تواند نقش ایران را در آن منطقه انکار کند، لبنان است، تأکید کرد: به خاطر داریم که سال گذشته به مدت ۷ الی ۸ ماه جایگاه نخست وزیری لبنان خالی ماند و سعد حریری هم این سمت را نپذیرفت و می‌رفت که این کشور با یک بحران مواجه شود لذا این دقیقاً خواسته آمریکا، اسرائیل و عربستان بود تا در لبنان بحران ایجاد شود و این بحران زمینه‌ای برای حضور آن‌ها در منطقه فراهم کند و به نوعی با ایران مقابله شود.

نقوی حسینی با بیان اینکه بالاخره سعد حریری با وساطت سیدحسن نصرالله جایگاه نخست وزیری را پذیرفت و آرامش به لبنان بازگشت خاطرنشان کرد: این بازگشت آرامش برای عربستان، آمریکا و اسرائیل قابل پذیرش نبود که ایران و حزب الله بخواهند آرامش لبنان را تأمین کنند بنابراین این رژیم‌ها به دنبال این بودند که مجدداً لبنان را به بحران برسانند تا اینکه با رفت‌وآمد‌ها، نشست‌ها و دلار‌های نفتی توانستند پای سعد حریری را به عربستان باز کنند که نهایتاً این مسئله به استعفای وی ختم شد.

سخنگوی «کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی» مجلس با اشاره به فشار‌های عربستان به سعد حریری برای استعفا از سمت نخست وزیری لبنان، تصریح کرد: آمریکایی‌ها، صهیونیست‌ها و سعودی‌ها قصد دارند لبنان را به یک میدان مقابله تبدیل کنند در حالی‌که ایران اصلاً به دنبال تنش و مقابله با هیچ کشوری نیست لذا ایران همیشه به دنبال بهبود مناسبات، بازگشت آرامش به منطقه و عدم مداخلات کشور‌ها فتنه‌گر در منطقه بوده است و همواره به دنبال همکاری با کشور‌های همسایه است بنابراین این طبیعی است که مثلث شوم عربستان، آمریکا و اسرائیل عامل این دخالت‌ها و تنش‌زایی‌ها و ایجاد بحران و جنگ شوند.

وی با اشاره به اینکه استعفای سعد حریری شبیه سناریوی خروج منصور هادی از یمن است، افزود: عربستان دچار یک اشتباه استراتژیک شده است و آن اشتباه این است که می‌خواهد نقش ژاندارمی منطقه را برای غربی‌ها و اسرائیلی‌ها بازی کند لذا به همین خاطر درست مثل دوران قرون ۱۴ و ۱۵ به بحرین و یمن لشکرکشی می‌کند تا امنیت آنجا را حفظ کند؛ بنابراین حالا نوبت لبنان است و وقتی نخست وزیر لبنان را در رژیم خود نگه می‌دارند قطعاً می‌کوشند کدخدای منطقه باشند و به لبنان هم لشکرکشی کنند.

سناریو ثانویه سعودی‌ها

اما فردای روزی که مقامات ریاض، سعدحریری را احضار و بازداشت کردند، سعودی‌ها از سناریو دیگری رونمایی کردند و پس از آنکه انصارالله یمن در پاسخ به جنایت‌های بیشمار سعودی‌ها در این کشور، با موشک «برکان ۲ اچ» اطراف فرودگاه ملک خالد ریاض را (بدون آنکه آسیبی به غیرنظامیان برسد) مورد هدف قرار دادند، دستگاه تبلیغاتی و سیاسی آل سعود شروع به فضاسازی کرد که این اقدام حوثی‌های یمنی با همکاری ایران و حزب الله لبنان صورت گرفته است.

در واقع سعودی‌ها به موازات ایجاد بحران سیاسی در لبنان با زندانی کردن نخست‌وزیر این کشور در صدد هستند تا زمینه رودررویی نظامی با حزب الله لبنان و حمله به مردم لبنان را هم فراهم کنند. آن‌ها برای این اقدام یک زمینه‌سازی دیگر هم کرده‌اند؛ آنجا که در متن استعفای سعد حریری، بخش مربوط به عدم امنیت جانی او را هم گنجاندند تا در فرآیند اجماع سازی یورش و حماقت احتمالی خود در لبنان نیز با مشکلی مواجه نشوند.

تلاش سعودی‌ها برای حمله به لبنان

سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان نیز در سخنرانی روز جمعه (۱۹ آبان) خود به تلاش سعودی‌ها برای حمله به لبنان اشاره کرد و گفت که «نه تحلیل بلکه اطلاعاتی دارم مبنی بر این که عربستان از اسرائیل خواسته به لبنان حمله کند و رژیم صهیونیستی هم‌اکنون در حال بررسی این مسئله است».

البته سید مقاومت در همان سخنرانی، به صهیونیست‌ها درباره کوچکترین اشتباه یا خطا در ارزیابی اوضاع هشدار داد و به سران تل‌آویو گفت که «جریان مقاومت و حزب‌الله امروز از هر زمانی دیگری قوی‌تر است».

مضحک‌ترین لطیفه سال؛ عربستان، ایران را تهدید کرد

«محمد بن سلمان» که برای به تخت پادشاهی نشستن در ریاض لحظه‌شماری می‌کند و در این راه در حال درو کردن همه مخالفان داخلی است، برای منحرف کردن اذهان داخلی و خارجی گویا در رویای جنگ‌افروزی در منطقه است؛ لبنان جدی‌ترین گزینه این جوانک است؛ البته او به قدری گستاخ شده است که به اعضای هیئت حاکمه عربستان نیز دستور تهدید کردن ایران را هم به بهانه حمله به فرودگاه ملک خالد ریاض داده است!

بزرگتر از سعودی‌ها هم نتوانستند علیه ملت ایران کاری کنند

حسن روحانی رئیس جمهور ایران روز چهارشنبه (۱۷ آبان) در جلسه هیئت دولت، به موضوع تهدیدات آل‌سعود نیز اشاره کرد و خطاب به حکام سعودی گفت که «شما قدرت و جایگاه جمهوری اسلامی ایران را به خوبی می‌شناسید و بزرگتر از شما‌ها نتوانستند علیه ملت ایران کاری از پیش ببرند. آمریکا و اذنابش تمام امکانات و قدرت خود را بسیج کردند، اما نتوانستند کاری بکنند».

آیت‌الله سید احمد خاتمی خطیب موقت نماز جمعه تهران نیز در خطبه‌هایش با اشاره به تهدیدات سعودی‌ها و ولیعهد بی‌تجربه و جنگ‌طلبش گفت که «این جوان ناپخته مدام ایران و حزب‌الله را تهدید می‌کند که چنین و چنان می‌کند. خجالت بکشید شما یمن را با خاک یکسان کرده‌اید، سازمان ملل می‌گوید قحطی بی‌نظیری دریمن اتفاق افتاده و انگار خوراک شما کشتار انسان‌هاست. بزرگتر از شما‌ها که صدام بود با این ملت درافتاد و سرانجام این ملت او را به روز سیاه نشاند شما که عددی حساب نمی‌شوید از این کار‌های بچه‌گانه دست بردارید. اگر این حرف‌ها ادامه یابد و به خیال خام خود وارد عرصه عملی شوید یک سیلی خواهید خورد که نتوانید از جایتان بلند شوید».

نطق قاطعانه و ناصحانه

اما سعودی‌ها که این روز‌ها گستاخانه زبان به تهدید ایران گشوده‌اند، هنوز تاریخ ۸ مهر ۱۳۹۴ را فراموش نکرده‌اند؛ درست ۶ روز از فاجعه منا و کشته شدن حدود ۸ هزار زائر خانه خدا در نتیجه اهمال و قصور سعودی‌ها گذشته بود و مقامات سعودی بجای عذرخواهی و جبران‌مافات، به تهدید و ارعاب روی آورده بودند و در مداوای مصدومان فاجعه منا و انتقال اَبدان آن‌ها به کشور‌ها از جمله ایران، کارشکنی می‌کردند؛ در این روز (۸ مهر ۹۴) مقام معظم رهبری در بخشی از بیانات‌شان در دانشگاه علوم دریایی امام خمینی نوشهر، فرمودند:

«اگر کشور ما و ملّت ما بخواهد در مقابل عناصر اذیّت‌کننده و موذی عکس‌العمل نشان بدهد، اوضاع آن‌ها خوب نخواهد بود؛ ما تا حالا خویشتن‌داری کردیم. در قضایای متعدّدی خویشتن‌داری کردیم؛ دست ایران اسلامی از خیلی‌ها بازتر است، توانایی‌های ما، امکانات ما از خیلی‌ها بیشتر است؛ میدانند که اگر بخواهند هماوردی کنند با نظام جمهوری اسلامی، در هیچ صحنه‌ای حریف نمیشوند. ما رعایت ادب اسلامی، رعایت حرمت برادری در امّت اسلامی را نگه داشتیم؛ ما میتوانیم عکس‌العمل نشان بدهیم. اگر بنا شد عکس‌العمل نشان بدهیم، عکس‌العمل‌های ما خشن هم خواهد بود، سخت هم خواهد بود».

پس از این فرمایشات قاطعانه و مقتدرانه و ناصحانه معظم‌له، مقامات سعودی از جمله همین «محمد بن سلمان» که آن روز‌ها جانشین ولیعهد بود و «عادل الجبیر» وزیر خارجه سعودی، زبان هتاکانه خود را در کام کردند و دیگر جرئت تهدید کردن ایران را پیدا نکردند. حتی به گفته مسئولان وقت سازمان حج و زیارت، خدمات رسانی و همکاری سعودی‌ها پس از آن فرمایشات قاطعانه، برای شناسایی و بازگرداندن پیکر‌های مطهر جان‌باختگان فاجعه منا به کشورعزیزمان تسریع شد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید