محکومیت اقدامات دولت چین علیه مسلمانان

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا،این شورا که عالی ترین نهاد مذهبی و بزرگترین مرجع تصمیم گیری و فتوا در کشور اسلامی اندونزی است در بیانیه خود تاکید کرد که مسلمانان اویغوری درایالت سین کیانگ چین تحت شکنجه، منزوی شدن و ممنوعیت آموزش تعالیم اسلامی قرار گرفته اند.
این شورا، اقدامات چین علیه مسلمانان این کشور را برخلاف حقوق بشر و حقوق بین الملل دانست.
شورای علمای اندونزی تاکیدکرد براساس کنوانسیون بین المللی حقوق بشر هر انسان برای عمل به باورهای خود درجهان آزاد است بنابراین مسلمانان اویغور که درایالت سین کیانگ از اکثریت جمعیتی نیز برخوردار هستند باید آزادی اجرای تعالیم دینی خود را داشته باشند.
این شورا ضمن اینکه در بیانیه خود خواستار پایان دادن به اعمال 'ظلم و ستم 'علیه مسلمانان چین و همچنین ارائه کمک سازمان همکاری اسلامی و جامعه بین المللی برای احیای حقوق انسانی اقلیت اویغوری شده است.
پیشتر الجزیره و برخی رسانه های فعال در منطقه شرق و جنوب شرق آسیا به نقل از یک منبع در سازمان ملل گزارش داده بودند که قریب به یک میلیون نفر از مسلمانان اویغور در ایالت سین کیانگ در بازداشتگاهها و زندان های ' مراکزضد افراط گرایی' در مناطق دورافتاده غرب چین نگهداری می شوند.
طبق این گزارش Gay McDougal از اعضای کمیته ضد تبعیض نژادی سازمان ملل نیز از نگرانی این کمیته در مورد بازداشت های کثیر و گروهی در ایالت سین کیانگ ابراز نگرانی کرده بود.
براساس این گزارش یک میلیون نفر از مسلمانان در سین کیانگ به اردوگاههای آموزشی فرستاده شده اند.
روزنامه انگلیسی ایندیپندنت نیز در اوایل آذر ماه گزارش داد که دولت چین بازرسانی به ایالات «سین کیانگ» فرستاده است تا با یافتن نشانه های اسلامی و مظاهر دینی، مجازات هایی برای آنها تعیین کند.
این بازرسان با جست و جوی خانه به خانه تلاش می کنند میزان پایبندی مسلمانان این ایالت به ویژه اویغورها را به ارزش های ملی چینی در مقابل اسلام مشخص کرده و چنانچه نشانی از احساسات وطن پرستانه در آنها پیدا نکنند برایشان مجازات های سنگین تعیین می کنند.
طبق این گزارش، این دسته از بازرسان مجبورند چنانچه هر یک از شهروندان چینی با همسایه های خود با جملات عربی همچون 'السلام علیکم' احوالپرسی کنند، آنرا گزارش کنند.
آنها نشانه های اسلامی آویخته شده بر دیوار خانه های مسلمان را غیر وطن پرستانه و وابستگی به افراط گرایی اسلامی تلقی کرده و مجبور هستند هرگونه مورد مشابه را به دولت گزارش کنند.
براساس این گزارش، وابستگان چینی نسبی و سببی این شهروندان مسلمان هم به گونه ای آموزش دیده اند تا موارد مشابه را به دولت گزارش کنند.
چین مدت ها ترس از این دارد که اویغورها برای تاسیس 'میهن ملی' خود به عنوان 'ترکستان شرقی' یا 'ترکیه بزرگ' در سینکیانگ تلاش داشته باشند.
در سال 2009، شورشهای قومی در این منطقه به مرگ صدها نفر منجر شد و برخی از اویغورهای افراطی در سالهای اخیر دست به راهاندازی حملات تروریستی زدهاند.
این درحالی است که مقامات چینی می گویند که به منظور سرکوب تهدیدهای برخواسته از جداییطلبی و افراطگرایی اویغور، دولت باید نهتنها در مورد کسانی که نشانههای افراطگرایی را از خود بروز میدهند، بلکه بر بخش قابل ملاحظه ای از مردم اویغور، سختگیری کند.
تعدادی از اویغور های افراط گرا طی سال های اخیر با سفر به عراق و سوریه به تروریست های داعش پیوسته اند.
براساس گزارش های رسانه ای، دولت چین در شرایط کنونی با هر اویغوری که به خارج از چین سفر کرده باشد به عنوان مظنون رفتار میکند و این موضوع شامل اعضای خانواده آنها نیز میشود.
این درحالی است که پکن تاکنون ادعاهای مطرح شده از سوی یک هیات سازمان ملل مبنی بر نگهداری بیش از یک میلیون نفر از مسلمانان قوم 'اویغور' در اردوگاه های بازآموزی در غرب این کشور را رد کرد.