شبکههای اجتماعی دختران را بیشتر از پسران افسرده میکند
به گزارش اقتصاد نیوز و به نقل از یورو نیوز، این تحقیق در کالج لندن به مدیریت پروفسور ایوان کیلی انجام و در جریان آن با حدود ۱۱ هزار نوجوان ۱۴ ساله گفتگو شده است.
نتیجۀ این مطالعه نشان داد که دختران در مقایسه با پسران زمان بیشتری را در شبکههای اجتماعی صرف میکنند و به نظر میرسد که نشانههای افسردگی در دختران با استفادۀ آنها از شبکههایی همچون اینستاگرام، واتساپ و فیسبوک مرتبط باشد.
دیگر نتیجۀ به دست آمده اینکه دو پنجم دختران دستکم سه ساعت در روز را در شبکههای اجتماعی میگذرانند، درحالیکه این آمار در میان پسران یک پنجم است. همچنین درحالیکه یک دهم پسران هرگز از شبکههای اجتماعی استفاده نمیکنند، این رقم در میان دختران تنها ۴ درصد است.
سه چهارم دختران ۱۴ سالهای نیز که افسرده شده بودند و اعتماد به نفس پایینی داشتند، در شبانه روز هفت ساعت و یا کمتر از آن میخوابیدند و از چهره و ظاهر خود ناراضی بودند.
پروفسور ایوان کیلی میگوید: «به نظر میرسد که دختران بیش از پسران با جنبههای مختلف زندگیشان درگیر هستند و در برخی جنبهها این چالش نگران کننده است.»
این تحقیق نشان داد که هم اکنون در مقایسه با پسران و مردان جوان، شمار بیشتری از دختران و زنان جوان از طیف وسیعی از مشکلات روانی رنج می برند؛ مشکلاتی که حتی میتواند منجر به روی آوردن آنها به ایدههایی برای خودکشی یا آسیب رساندن به خود شود.
خانم کیلی میگوید: «ارتباط میان استفاده از شبکههای اجتماعی و علائم افسردگی برای دختران بسیار قویتر از همین ارتباط برای پسران است. در میان دختران، با استفادۀ بیشتر از شبکههای اجتماعی، علائم افسردگی نیز بیشتر دیده شده است.»
نیمی از دختران افسرده و یک چهارم از پسران افسرده نیز گفتهاند که بیشتر وقتها از اختلال خواب رنج میبرند. بیداری گاه به گاه نوجوانان در میانۀ خواب به دلیل پیامرسانهای نصب شده روی تلفنهایشان که عمدتا در کنار تختهایشان قرار دارند نیز از دیگر دلایل اختلال خواب آنهاست.
به گفتۀ محققان اگرچه هنوز نمیتوان بطور قطعی اعلام کرد که استفاده از شبکههای اجتماعی، سلامت روان را به خطر میاندازد اما شواهدی که به تدریج به دست میآید در این راستا است.