با همسران شکاک خود این گونه برخورد کنید
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از سلامت نیوز ، چنین افرادی در کوچکترین اتفاقات روزمره یکدیگر دچار سوءظن میشوند و سعی میکنند همه چیز زندگی شریک خود را تحت سیطره و کنترل خود در بیاورند و اگر با اعتراضی روبرو شدند، این توجیه را میآورند که از شدت علاقه و دوست داشتن زیاد این رفتار را میکنند و دلشان نمیخواهد شریک عاطفی خود را از دست بدهند!
اما رفته رفته طرف مقابل با مشاهده این قبیل بیاعتمادیها، احساس آزردگی و توهین میکند و در موارد حاد، تصمیم به طلاق و جدایی میگیرد. در مطلب زیر در مورد طرز برخورد با همسر شکاک نوشتهایم.
۱- مراقب نوع برخوردتان باشید
گاهی ما بدون اینکه از تبعات ویران کننده یک سری رفتارهای خود خبر داشته باشیم، آنها را انجام میدهیم.
شاید دلیل این امر این باشد که ما هیچوقت خودمان را جای فرد مقابل نمیگذاریم و بدون آنکه از ابعاد شخصیتی و روحی آن فرد خبر داشته باشیم، یک سری ویژگیهای رفتاری را بروز میدهیم که ممکن است فرد مقابل را به شدت آزار دهد.
در این راستا رفتارهایی هستند که موجب شک کردن شریک عاطفی ما میشود و بروز همین امر باعث میشود فرد مقابل بیش از پیش روی کوچکترین رفتار ما حساس شود.
در واقع با بروز یک رفتار تا حدودی غیرطبیعی راه را برای حساسیت روی دیگر رفتارها، باز میگذاریم. مثلا نیمه شب با تلفن حرف زدن و
پچ پچ کردن نمونهای از این رفتار است.
ممکن است پیش خودتان فکر کنید که چنین رفتارهایی بهانه قابل قبولی برای بدگمانی نیستند، اما این را نیز در نظر بگیرید که شاید طرف مقابل به چنین رفتارهایی بهعنوان نشانههای پنهانکاری نگاه میکند.
برای اینکه چنین شک و شُبهههایی بهوجود نیایند، باید سعی کنید با صحبت کردن درباره دلیل رفتارهایتان، اعتماد همسرتان را جلب کنید.
۲ـ به همسرتان گوش دهید
در مقابل حرفهایی که همسرتان به شما میزند، حتی اگر گلهمندیهای غیرقابل قبولی است صبور باشید و در آن موقع سعی کنید حرفی نزنید. چون مطئنا حرفی که شما در دفاع از خود در آن لحظه میگویید هیچ فایدهای ندارد. بنابراین برای تثبیت حقانیت حرفهای خود شروع به بحث و مجادله میکنید و اوضاع از آنچه هست، خرابتر میشود.
بگذارید طرف مقابل بداند که میتواند احساساتش را نزد شما بازگو کند. ترسها و نگرانیهایش را بشنوید و سعی کنید بفهمید که این احساسات منفی از کجا میآیند و فرد مقابلتان روی چه چیزی حساس است.
وقتی همسرتان ببیند که درکش میکنید و میتواند مشکلاتش را دوستانه با شما مطرح کند، ترغیب خواهد شد که احساسات منفی و دلهرههای بیموردش را کنار بگذارد.
۳- خودتان به خودتان شک نکنید
این را قبول کنید که شما عامل بدگمانی همسرتان نیستید. اگر در قضیهای مقصر هستید آنقدر نقش پررنگی ندارید که همسرتان واکنشش را به صورت افراطی نشان دهد. پس لازم نیست خودتان را سرزنش کنید.
از طرف دیگری بدگمانی همسرتان به علت طرز برداشت متفاوت اوست، به این معنی که نوع نگاهش به وقایع زندگی با نوع نگاه شما و دیگران فرق دارد. مثلا شاید همسرتان عادت دارد که تماسهای تلفنی یا پیامهای شما را مدام چک کند، اما باید بدانید که شما عامل چنین رفتارهایی نیستید.
۴- تلاشی برای تغییر دادن نکنید
ممکن است شرایط بهبود یابد اما اگر گمان کردهاید که این فرد را میتوانید تغییر دهید کاملا در اشتباه هستید.
چنین افرادی به هیچ عنوان قبول نمیکنند که اشتباه و سخت گیری از خودشان است.
در واقع، تمایل افراطی شکاکها به شک کردن، نشاندهنده احساس ناامنی یا فقدان خویشتنداری است که باعث میشود دیگران را به چشم خطاکار و مقصر ببینند تا بتوانند شک و بیاعتمادی خود را توجیه کنند.
پس انرژی خود را صرف تغییر دیدگاه این افراد نکنید و سعی نکنید به آنها بفهمانید اشتباه میکنند.
نهایت شما میتوانید محرکهایی که موجب برانگیختن شک طرف مقابلتان میشود را برای آرامش خود و زندگیتان، کنترل کنید و به حداقل برسانید.
۵ـ حالت تدافعی نگیرید
جملاتی از قببل «وای باز شروع کردی»، «تو مریضی که اینجوری فکر میکنی»، «بس کن و اینقدر شکاک نباش» و… آتشی هستند که بیشتر از قبل اوضاع را خراب میکنند و به سوءبرداشت طرف مقابل دامن میزند.
فرد مقابلتان با دیدن چنین واکنشی از شما گمان میبرد حق با او بوده و شما برای شانه خالی کردن از جواب دادن و اشتباه خودتان چنین برخوردی انجام میدهید.
بهجای این جملات تحریککننده، اجازه دهید تا همسرتان حرفش را بزند و فرصتِ شنیدهشدن داشته باشد.
وقتی همه حرفهای همسرتان را شنیدید، آنوقت میتوانید موضع خودتان را بیان کنید.