۸ سردردی که باید جدی گرفته شود

کدخبر: ۲۷۸۵۰۴
اقتصادنیوز : سردرد شکایت بسیار شایعی است. با صنعتی شدن جامعه و افزایش تنش‌های شغلی ، اجتماعی و اقتصادی، میزان سردردها هم بالاتر می‌رود.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از سلامت نیوز ، بخش عظیمی از سردرد‌ها عصبی هستند و تنها یک تا دو درصد از سردرد‌های جامعه علت عضوی مانند تومور مغزی یا ضایعه فضاگیر دارند. حدود ۹۸ درصد سردرد‌ها خوش‌خیم و قابل بهبودند.

عوامل غیراختصاصی فراوانی می‌توانند موجب سردرد شوند، مثل یک سرماخوردگی ساده، عفونتی کوچک، آلودگی هوا و تغییر عادات غذایی و تغییرات هورمونی و ....

اما امروز می‌خواهم شما را با سردرد‌هایی که برای ما حایز اهمیت و بررسی هستند، آشنا کنم تا آن‌ها را جدی بگیرید، یکی‌یکی آن‌ها را می‌شمارم:

۱) تغییر در کیفیت سردرد:

یعنی اگر همیشه سردردتان آرام بوده و به مسکن جواب می‌داده است، ولی حالا مقاوم شده یا کیفیت آن تغییر کرده است.

۲) تواتر و تکرار سردرد مهم است:

برای مثال قبلا هفته‌ای یک‌بار مبتلا می‌شدید، اما الان روزی سه بار سردرد دارید.

۳) سردردی که شما را از خواب بیدار می‌کند:

سردسته این نوع سردرد‌ها که فرد را از خواب بیدار می‌کند، سردرد‌های عروقی مانند میگرن هستند. اما به هر حال اگر چنین سردردی گرفتید، بررسی پزشکی لازم است.

۴) سردرد‌های صبحگاهی:

با اینکه عللی، چون بی‌خوابی و عدم استراحت کافی، فشار خون بالا و ... می‌توانند چنین سردردی را ایجاد کنند، اما اگر سردرد شما اول صبح شروع می‌شود و در طول روز کمتر می‌شود، مهم است، چون به طور طبیعی ما در طول خواب با افزایش نسبی فشار داخل جمجمه مواجه‌ایم و اگر ضایعه‌ای فضاگیر در آنجا وجود داشته باشد، این افزایش نسبی فشار را نمی‌تواند تحمل کند و سردرد رخ می‌دهد.

۵) سردرد همراه با تهوع و استفراغ:

خیلی از سردرد‌ها این‌طورند مثل میگرن. اما اگر تهوع در اوایل صبح پدید آید و با استفراغ کردن سردردتان کم شود و اشتهای خوردن صبحانه را پیدا کنید، باید بررسی پزشکی شوید.

۶) سردرد کودکان به‌خصوص اگر تکرار‌شونده باشد:

بچه‌ها نمی‌توانند سردرد را بشناسند یا از آن شکایت کنند، ولی با تغییر اشتها، کاهش فعالیت بدنی و یا کاهش تمایل به درس خواندن، آن را نشان می‌دهند.

۷) سردرد سالمندان (حدود ۶۵ سالگی):

اگر در این گروه از افراد، سردرد ناگهانی، مزمن و مقاوم به درمان پزشکی باشد، باید بررسی شود.

۸) سردرد همراه با فوتوفوبی (ترس از نور):

موردی شبیه به میگرن یا مننژیت. اگر سردرد همراه با علایم چشمی مثل دوبینی، کاهش دید، تغییر میدان بینایی و تاری دید باشد یا تغییر سریع عینک در فواصل کوتاه یک‌ماه، همراه با سردرد باشد، بهتر است از نظر علل مغزی بررسی شوید.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید