دانش آموزان بدون صبحانه به مدرسه نروند
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایسنا؛ لیلا رضا زاده در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اهمیت تغذیه دانش آموزان، گفت: دانش آموزان در سن رشد قرار دارند و بسیار ضروری است که والدین نسبت به تغذیه آنها حساسیت ویژهای داشته باشند.
وی با اشاره به عدم صرف وعده صبحانه توسط بیشتر دانش آموزان، گفت: متاسفانه دانش آموزان بنا به دلایل مختلف از خوردن صبحانه طفره میروند و حال آنکه این وعده از اهمیت بالایی در زمینه رشد آنها برخوردار است، بنابراین توصیه میشود والدین دانش آموزان را بدون صرف وعده صبحانه راهی مدرسه نکنند.
وی افزود: علاوه بر تاثیر بالای صبحانه بر رشد دانش آموزان، صرف این وعده میتواند نقش مهمی در یادگیری آنها داشته باشد و عدم صرف آن میتواند با افت قند بدن، موجب اختلال در یادگیری شود.
رضا زاده لقمه نان و پنیر و گردو، نان و پنیر و گوجه، تخم مرغ، کره و مربا و... را مواد غذایی مناسب برای وعده صبحانه دانش آموزان عنوان کرد و افزود: ترجیحا همراه این لقمهها بهتر است یک لیوان شیر هم استفاده شود.
وی همچنین استفاده از آشهای محلی مانند آش عباسعلی و نیز غذاهای سنتی مانند عدسی و خوراک لوبیا را برای وعده صبحانه مناسب دانست و افزود: اگر دانشآموزان میلی به خوردن این غذاها ندارند والدین میتوانند از یک لیوان شیر به همراه دو تا سه عدد خرما استفاده کنند که تقریبا صبحانه مناسبی است.
وی در ادامه مشکل دیگر دانشآموزان را استفاده از انواع هَله هولهها در میان وعدهها عنوان کرد و افزود: متاسفانه بیشتر دانش آموزان در زنگ تفریح، عمدتا از خوراکیهایی مانند چیپس و پفک و شکلات و یا ساندویچ سوسیس و کالباس همراه با نوشابه و... استفاده می کنند که همه این خوراکیها مضر بوده و میتواند رشد آنها را با اختلال مواجه کند.
این کارشناس تغذیه افزود: در وهله اول مدیران مدارس باید نظارت ویژهای بر خوراکیهای عرضه شده در بوفه مدارس داشته باشند و از عرضه خوراکیهای مضر پیشگیری کنند و در وهله بعدی از والدین درخواست میشود تا حد امکان از دادن پول توجیبی به دانش آموزان برای خرید خوراکی خودداری کرده و ترجیحا تمام خوراکیهای سالم و مناسب را از قبل تهیه کرده و در کیف دانشآموزان قرار دهند.
وی افزود: استفاده از لقمههای خانگی بهترین میانوعده برای دانشآموزان است و ترجیحا میوهها نیز باید در این وعده صرف شود.
رضا زاده همچنین استفاده از انواع مغزها را برای میان وعدهها بسیار مناسب دانست و افزود: با توجه به قیمت بالای مغزها میتوان از نخودچی کشمش برای میانوعده دانش آموزان استفاده کرد.