صد روز تا انتخابات آمریکا؛ جدال بایدن وترامپ داغتر میشود
به گزارش اقتصادنیوز شبکه خبری یورونیوز روز شنبه نوشت: ترامپ که به حماقت ، سبکسری و واکنش های غیرمنتظره معروف است اکنون در شرایطی سخت و در انزوا بسر می برد حتی در میان جمهوری خواهان و اردوگاه خود به دلیل برخوردهای هرج ومرج طلبانه با بحران شیوع ویروس کرونا با انتقادات شدیدی مواجه است.
در گزارش یورونیوز آمده است:
انتظار می رود انتخابات ریاست جمهوری در ۳ نوامبر آینده ، در میان دسته بندی ها و نگرانی های حاکم بر ایالات متحده و در زمانی که آمار تلفات ناشی از کرونا اکنون به بیش از ۱۴۰ هزار نفر رسیده است ، بسیار پرتنش باشد.
با نزدیکتر شدن به زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ، هجمه ها و رد و بدل اتهام ها میان مقامات و نامزدها و هواداران آنها شدت می گیرد.
ترامپ (۷۵ ساله) تاکید می کند که جو بایدن رقیب (۷۷ ساله) او «عروسکی» است که توسط چپ رادیکال مدیریت می شود و برای همین قصد دارد « شیوه زندگی آمریکایی» را نابود کند در حالیکه بایدن نامزد دموکراتها معتقد است برای « نجات روح آمریکا» وارد کارزار با ترامپ شده است.
نظرسنجی ها همه نشان دهنده پیشروی بایدن در برابر ترامپ هستند و اکنون این میلیاردر جمهوریخواه از یک «شکست تحقیرآمیز» می ترسد زیرا او نخستین رئیس جمهوری آمریکا در بیش از یک ربع قرن خواهد بود که در دور دوم انتخابات پیروز نشده است.
با این حال هنوز کارزار انتخاباتی برای ترامپ حاد نشده است، بعد از سه سال و نیم فراز و نشیب پیاپی، هنوزهم ممکن است اتفاقی بتواند اوضاع را برای ترامپ به عقب برگرداند.
آیا در روند تبلیغات انتخابات، بایدن ممکن است مرتکب « خطایی بزرگ» شود؟ آیا یکی از قضا دیوان عالی کشور آمریکا فوت می کند؟ آیا کشف واکسن ویروس کرونا اعلام می شود؟ آیا مثل انتخابات گذشته در آخرین ماه قبل از انتخابات آمریکا یک « شگفتی بزرگ» رخ خواهد داد و روند کنونی رقابت
بین دو نامزد را دستخوش تغییر اساسی خواهد کرد؟
با این حال، بیماری همه گیر« کووید ۱۹» رئیس جمهوری کنونی آمریکا را تا حد زیادی تضعیف کرده و ناکامی او را در مقابله با این بحران در معرض دید همگان قرار داده است و ترامپ فرصت مطرح کردن خود به عنوان ناخدایی که باید کشتی توفان زده را به ساحل نجات برساند، از دست داده است.
نتیجه نظرسنجی شبکه ای بی سی نیوز تاکید دارد که دو سوم آمریکایی ها با عملکرد ترامپ در مقابله با ویروس کرونا مخالف هستند. ترامپ در واکنش ، نتایج نظرسنجی را « اشتباه» می خواند اما او فارغ از « سخنان قاطع و پرطمطراق» باید درک کند و بپذیرد که در آستانه برگزاری انتخابات ریاست
جمهوری آمریکا در موضع ضعف قرار دارد و تلاش می کند که اوضاع را تغییر دهد.
درهمین چارچوب ، ترامپ مدیر تبلیغات انتخاباتی و هر چند دیرهنگام استراتژی خود را تغییر داد و در خصوص کووید ۱۹ بعداز چند هفته از انکار اعتراف کرد که « اوضاع قبل از آنکه بهبود یابد در حال بدترشدن است».
ترامپ در طول دوره ریاست جمهوری از یک لحن سخت و تند استفاده کرده اما آیا این وضعیت برای مدت طولانی دوام خواهد داشت؟ ۱۳۰۰ روز از دوره ریاست جمهوری او تاکنون در کاخ سفید سپری شده و این روند آینده او را تردید آمیز کرده است.
آمارها تاکنون برای تاجر نیویورکی اطمینان بخش نیستند، معدل نتایج نظرسنجی های ملی که پایگاه مستقل« ریل کلیر پولیتیکس» آماده می کنند، نشان می دهند بیش از ۶ هفته است که بایدن با اختلاف ۸ تا ۱۰ درصدی از ترامپ پیش افتاده است.
آمار و ارقام از سال ۱۹۸۰ میلادی تاکنون حاکی هستند همه نامزدها که در این مرحله از تبلیغات این اختلاف بزرگ را ایجاد کرده اند ، در انتخابات پیروز شده اند ، به استثنای یکی و آن «مایکل دوکاکیس» دموکرات بود که در سال ۱۹۸۸ از «جورج بوش» شکست خورد.
در تگزاس، ایالتی که هیچ دموکراتی از زمان «جیمی کارتر» در سال ۱۹۷۶ تاکنون نتوانسته است، برنده شود و این ایالت وزن زیادی هنگام شمارش خواهد داشت، اختلاف بایدن و ترامپ بسیار ناچیز است و این در حالی است که ترامپ در انتخابات سال ۲۰۱۶ به یک پیروزی لغزنده در آنجا دست یافته بود.
از سوی دیگر، تنش ها و شک و تردید متقابل درمیان جمهوریخواهان درحال افزایش است آنها حتی می ترسند کرسی های مجلس سنا را در ماه نوامبر از دست بدهند. «لیزچنی» که یکی از رهبران اقلیت جمهوریخواه در مجلس نمایندگان محسوب می شود، چند روز پیش به عدم وفاداری به حزب
جمهوریخواه متهم شد. «مت گیتس » نماینده جمهوریخواه از ایالت فلوریدا ، گفت: لیز چنی در پشت پرده (و اکنون در ملاء عام) علیه ترامپ و برنامه اش کار می کند.
این در حالی است که ترامپ تنظیم برنامه خود و تعریف چشم انداز برای چهار سال آینده آمریکا را دشوار می داند.
اکنون، ترامپ مدعی پایبندی به شعار «قانون و نظم» است و وعده داده که رویکرد سختی را علیه افزایش خشونت در بسیاری از شهرهای بزرگ آمریکا اتخاذ کند. اما منتقدان ترامپ او را به تقلا برای منحرف کردن نگاه ها از ناکامی ها و شکست های خود متهم می کنند و یادآور می شوند که ترامپ در
هر انتخاباتی ، خواه انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ یا انتخابات میان دوره ای ریاست جمهوری ۲۰۱۸ ، با یک کارت بازی کرده است.
ترامپ هنوز به دنبال روزنه ای است تا بتواند بر آن برای حمله علیه بایدن و اطرافیانش متمرکز شود اما رقیبش در میان محدودیت های اعمال شده برای مهار شیوع این بیماری همه گیر درصدد است به ترامپ اجازه سوء استفاده زیادی ندهد.
بایدن معاون رئیس جمهوری سابق آمریکا پیش از شروع مناظره ها در پاییز به برخی سخنرانی های پراکنده بسنده کرده و بیشتر به حمایت رو به افزایش « باراک اوباما» رئیس جمهوری پیشین و محبوبیت او نزد مردم آمریکا برای جلب آرای آنان چشم دوخته است.
باراک اوباما چهل و چهارمین رئیس جمهوری آمریکا فارغ از همه سیاست های خاص که اجرا می شوند، از توانایی بایدن در همدلی با مردم آمریکا تمجید و آرزو کرده که او در ماه نوامبر آینده چهل و ششمین رئیس جمهوری آمریکا شود.
به همه نقاط ابهام در یک کارزار انتخاباتی آمریکا که در همه سطوح غیرعادی است، سؤالاتی هم درباره نحوه برگزاری انتخابات اضافه می شود.
ترامپ چندین هفته است بدون ارائه هیچ مدرکی مدعی می شود رای گیری از طریق پست که امسال در میان شیوع ویروس کرونا ، حجم بزرگی را خواهد داشت می تواند به کلاهبرداری گسترده در انتخابات آمریکا منجر شود.
روز یکشنبه در مصاحبه ای با فاکس نیوز از ترامپ پرسیده شد، متعهد می شود نتایج انتخابات را بپذیرد ، وی از دادن جواب قطعی خودداری کرد و فقط گفت « خواهم دید».