پیش بینی بورس تهران در آخرین هفته اردیبهشت
به گزارش اقتصادنیوز ، بورس در هفته اخیر دو نیمهی متفاوت داشت، در دو روز ابتدایی نزول کرد و سپس در روزهای دوشنبه، سهشنبه و چهارشنبه روند صعودی داشت و در مجموع این سه روز بیش از 30 هزار واحد رشد کرد.
شاخص کل بورس در مجموع 11 هزار و 724 واحد رشد کرد و به رقم یک میلیون و 183 هزار واحد رسید. شاخص هموزن نیز افت 4 هزار و 987 واحدی را ثبت کرد. بورس در مجموع هفتهای رو به بهبود را پشت سر گذاشت، این روند تداوم خواهد داشت؟ عوامل بنیادی و غیربنیادی تاثیرگذار بر بازار سهام چه پیامی به سهامداران میدهند؟
رشد بازدهی هفتگی
شاخص کل در آخرین روز هفته 4 هزار و 452 واحد رشد کرد و به رقم یک میلیون و 183 هزار واحد رسید و نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل 11 هزار و 724 واحد بالاتر ایستاد تا بازدهی هفته شاخص بورس مثبت یک درصد شود. در هفته اخیر روند تغییرات شاخص کل در سه روز انتهایی هفته صعودی بود و در ابتدای هفته روند نزولی داشت.
افت شاخص هم وزن
شاخص کل هموزن در هفته اخیر تنها در روز سهشنبه صعودی بود و در باقی روزها روند کاهشی داشت، شاخص هم وزن در پایان هفته نسبت به هفته پیشین 4 هزار و 987 واحد پائینتر ایستاد و به رقم 417 هزار و 868 واحد رسید و بازدهی منفی 1.2 درصدی را ثبت کرد.
پیش بینی بورس هفته
در هفته اخیر هر چه به پایان هفته نزدیک شدیم رفته رفته روندهای درونی بازار بهبود یافت. سمت تقاضای بازار تقویت شد و نقدشوندگی نیز افزایش یافت.
در هفتههای اخیر پس از مصوبات شورای هماهنگی اقتصادی سرا قوا انتظارات در بازار سهام کمی بهبود یافت اما با روند کاهشی قیمت دلار روند شاخص نیز نزولی باقی ماند. در هفته سوم اردیبهشت تصمیم نهاد ناظر بر متقارن کردن دامنه نوسان قیمت سهام و رشد نسبی قیمت دلار موجب شد که در سه روز پایانی هفته علاوه بر صعود شاخص، در روز سهشنبه شاهد ورود پول حقیقی قابل توجهی به بازار باشیم.
در سه روز پایانی هفته بر ارزش صفهای خرید پایان بازار افزده شد و ارزش معاملات خرد نیز روند افزایشی داشت. در این هفته، میانگین ارزش معاملات خرد بورس 3 هزار و 276 میلیارد تومان بود که نسبت به رقم 2 هزار و 200 میلیاردی هفته پیشین، رشد 49 درصدی داشته است.
رقم پایین خروج پول حقیقی در روزهای دوشنبه و چهارشنبه و ورود پول حقیقی در روز سهشنبه نیز دیگر علامت مثبت معاملات بورس در روزهای گذشته بود. در مجموع کل هفته هزار و 123 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد و میانگین هفته خروج پول حقیقی 224 میلیارد تومان بود که نسبت به هفته پیشین کاهش 45 درصدی داشته است.
دیگر نماگر مهم بازار که روند رو به بهبودی را طی کرد ارزش تقاضای بازار است. میانگین ارزش صفهای خرید در هفته اخیر 86 میلیارد تومان بود که از میانگین هفته گذشته 45 میلیارد تومان بیشتر بود. به عبارت دیگر در این هفته، میانگین ارزش صفهای خرید 109 درصد افزایش یافته است.
نماگرهای بازار نشان میدهند که به طور کلی بورس هفته رو به بهبودی را طی کرده است. با توجه به روند صعودی قیمت دلار انتظار میرود روند صعودی نمادهای شاخصسلز ادامه یابد. اما از سوی دیگر افت شاخص هم وزن در دو هفته گذشته نشان میدهد سمت نزولی بازار پرتعدادتر از سمت سبزپوش است و از آن جایی که از ابتدای هفته آینده دامنه نوسان تغییر خواهد کرد تعدیل قیمتها میتواند شاخصهای بازار را نزولی کند.