سویه جدید کرونا وارد ایران شد؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از وبدا، سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: معمولا یک ماه پس از شیوع سویههای جدید کرونا در اروپا این سویهها در ایران مشاهده میشود اما هنوز سویه جدید BQ۱ در ایران مشاهده نشده است.
امروز آلودهترین کلانشهر کشور کجاست؟
پدرام پاک آیین گفت: در حالی که در ماه گذشته، ۱۳ روز آمار مرگ و میر ناشی از کرونا در کشور به صفر رسید، آمریکا، فرانسه و آلمان فوتیهای سه رقمی را تجربه کردند؛ به طوری که در فاصله ۱۴ تا ۲۰ آذر، آمار مبتلایان به سویههای جدید کرونا به نامهای BQ۱ و BA۵ با سهم متفاوت از هر سویه در آمریکا در مجموع ۵۰ درصد، در ژاپن ۱۳ درصد، در کره جنوبی ۱۳ درصد، در فرانسه پنج درصد و در برزیل سه درصد نسبت به هفته پیش تر از آن افزایش داشت همچنین در کشورهای افغانستان، آفریقای جنوبی، آذربایجان، آرژانتین و برزیل روند افزایشی از آمار مبتلایان به کرونا دیده شده است.
پاکآیین با اشاره به روند نزولی ابتلا به کرونا در کشورهای ایران و هند گفت: در کشورهای ترکیه و روسیه آمار تعداد مبتلایان نسبت به هفتههای گذشته، روندی یکسان داشته و ثابت باقی مانده است.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: با توجه به روند افزایش مبتلایان به کرونا در جهان از افزایش احتمال ورود موج جدیدی از کرونا با زیرسویههای جدید امیکرون به کشور در زمستان امسال وجود دارد.
وی تصریح کرد: با این همه، کرونا در ایران و هیچ جای دنیا تمام نشده است؛ کرونا در ایران وجود دارد و با همکاری مردم و مدیریت تأمین واکسن روند کاهشی را طی کرده که همکاری مردم، رعایت مسائل بهداشتی و تزریق ۱۵۶ میلیون دز واکسن در کشور از دلایل آن است.
پاکآیین اظهار داشت: وزارت بهداشت از مردم تقاضا دارد سالانه یک بار واکسن کرونا را تزریق کنند و اگر فردی امسال، واکسن کرونا را تزریق نکرده است حتما به این کار اقدام کند همچنین مطابق آخرین مصوبه کمیته ملی واکسیناسیون کرونا، به همه افراد بالای ۱۸ سال که دارای بیماری زمینهای بوده و ۶ ماه از آخرین واکسن آنها گذشته، توصیه اکید میشود هر چه سریعتر نسبت به تزریق دز یادآور اقدام کنند.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: متاسفانه میزان مراجعه روزانه برای واکسیناسیون کمتر از پنج هزار نفر و ناکافی است و از رسانهها و مردم میخواهیم موضوع واکسیناسیون را جدی بگیرند.
وی اضافه کرد: بنا به توصیه متخصصان، لازم است افرادی که علائم سرماخوردگی یا بیماریهای تنفسی دارند، حتما از ماسک استفاده کنند و به سایر افراد نیز توصیه میشود، دست کم در فضاهای بسته و متراکم ماسک بزنند.