تراژدی تلخ در بازار فرش/ واردات فرش ایرانی از چین!
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تسنیم ، ایرانیان از دیرباز، ید طولایی در زمینه بافت فرشهای دستبافت و استفاده از ذوق و هنر در صنایع دستیشان دارند. فرش یکی از صنایعدستی ایرانی است که در تمام دنیا به کیفیت، طرح و نقش معروف بوده و توجه بسیاری از متخصصان جهان را به خود جلب کرده است.
فرشهای ایرانی دارای قدمتی طولانی بوده که هریک آنها درجایی از دنیا، مهمان دیار غربت هستند. فرش ایرانی دارای انواع مختلفی بوده که هریک دارای ارزش والا و کیفیتی بینظیر هستند. هریک از این فرشها با توجه به نقشهها و الیاف بهکاررفته در آن دارای ویژگیهای خاص و منحصربهفرد خود هستند.
فرشهای دستباف نیز جزو باارزشترین صنایعدستی کشورمان محسوب شده و از اعتبار و آوازه جهانی برخوردار است، هنری که ادغام رنگها و طرحهای مختلف سبب خلق و ایجاد خصوصیات چشمگیر در آن میشود.
در همین راستا؛ نمایشگاه فرش و تابلو فرش نفیس از 30 خردادماه تا پنجم تیرماه در محل نمایشگاههای دائمی سنندج برپا شده و فعالان این عرصه ضمن اینکه آثار و تولیدات خود را به معرض نمایش گذاشتهاند، جلوی دوربین خبرنگار تسنیم به بیان دغدغهها، مشکلات و موانع پیشروی فعالیت و صادرات این صنعت گرانبها پرداختهاند.
فرشبافان از رکود بازار فرش و نبود خریدار به دلیل وضعیت کنونی و از همه مهمتر عدم حمایت مسئولان گلهمندند. یکی از شرکتکنندگان در این نمایشگاه که از استان آذربایجان شرقی آمده است میگوید: کشورهایی همچون چین، افغانستان و هندوستان این فرشهای نفیس را مجدد به خود کشور ایران با برند ایرانی صادر کنند و کسی جلوی این کار را نمیگیرد.
آنان با ادعای اینکه اکنون فرش چینی در بازار مشهد و اصفهان در حال فروش است و این وضعیت، ضربه بسیار شدیدی به پیکره این هنر نفیس ایرانی زده است که با این کار چند هزار ایرانی از کارشان بیکار و رزق و روزیشان از بین برود.
عدم واردات مواد اولیه به دلیل تحریمها از دیگر گلهمندیهای فرشبافان بود که آنان را رنج داده و معتقدند که این باعث شده که قیمت نهایی فرش افزایش و از سوی دیگر قدرت خرید مردم کاهش یابد.
هنرمندان ایرانی از سر عشق و باذوق زیاد به بافت فرش روی آورده به طوریکه هر گره از فرش اصیل ایرانی حکایت از قصه شور و عشقی دارد که بافندگان، آن را در دل فرش جای میگذارند. توجه به رج به رج این فرشهای اصیل و ماندگار، حکایتهایی دارد که تنها با زبان عشق میتوان آن را درک کرد.