ماکرون نخستوزیر انگلیس را دلقک خطاب کرد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از جماران، رئیسجمهور فرانسه انگلیس را کشوری خواند که توسط یک دلقک رهبری می شود.
اسپوتنیک گزارش داد، «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه نخست وزیر انگلیس «بوریس جانسون» را دلقک نامید که کشور بزرگی را سرپرستی می کند.
نشریه اکسپرس به نقل از سخنان رئیس جمهور فرانسه در مجله طنز هفتگی Le Canard Enchaine این مطلب را منتشر کرد.
این سیاست مدار در زمینه بحران پناهندگان به جزیر لامانش سخنانی ایراد کرد. وی نخست وزیر انگلیس را به عدم جدیت متهم کرده و بیان داشت که جانسون کشورش را ناامید کرده است. ماکرون افزود: " بسیار غم انگیز است که کشور بزرگی که می بینیم و می توانیم کارهای زیادی با آن انجام دهیم توسط یک دلقک مدیریت می شود."
نماینده رسمی نخست وزیر انگلیس در واکنش به اظهارات رهبر فرانسه به دولت های دو کشور توصیه کرد که برای جلوگیری از تلفات انسانی بیشتر بر حل بحران تمرکز کنند.
در تحولی دیگر،یک کمیته پارلمانی انگلیس روز چهارشنبه از لایحه دولت که با هدف بازدارندگی مهاجران از تلاش برای رسیدن به انگلیس با قایقهای کوچک تنظیم شده بود، انتقاد کرد و گفت که این کار تنها باعث به خطر افتادن زندگی مهاجران میشود آن هم بدون آنکه برای توقف سفرهای خطرناک در کانال مانش موثر باشد.
بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس به تازگی لایحهای را پیشنهاد کرده که به نیروهای در حال گشتزنی در کانال مانش اجازه میدهد قایقهای حامل مهاجران را به سمت فرانسه برگردانند.
لایحه «ملیت و مرزها» همچنین ارائه درخواست پناهندگی را برای افرادی که به طور غیرقانونی وارد این کشور میشوند سختتر میکند.
اما کمیته مشترک حقوق بشر پارلمان که یک هیأت فراحزبی شامل اعضایی از هر دو مجلس پارلمان است، روز چهارشنبه گفت که «سیاست بازگرداندن» مهاجران احتمالاً با قوانین بینالمللی حقوق بشر و قوانین دریایی در تضاد است.
کمیته در گزارش خود اعلام کرد: «بازگرداندن مهاجران، جان انسانها را در دریا به خطر میاندازند. این خطر بویژه برای افرادی که در کشتیهای کوچک و غیرقابل دریانوردی و بدون تجهیزات نجاتغریق مناسب هستند، آنهم در یک مسیر کشتیرانی شلوغ و اغلب با آبهای ناآرام، بیشتر است. این وضعیت در مورد مهاجران در قایقهای کوچک در کانال مانش صدق میکند.»
بیانیه کمیته بویژه در زمانی منتشر میشود که غرق شدن ۲۷ مهاجر در تاریخ ۲۴ نوامبر در آبهای مانش، افکار عمومی هر دو کشور را متاثر کرده است. این حادثه، مرگبارترین حادثه مهاجرتی بود که تاکنون در کانال مانش ثبت شده است. یکی از بازماندگان قایق بادی مهاجران در آن روز میگوید که مسافران با مقامات انگلیسی و فرانسوی تماس اضطراری داشتهاند، اما هر دو طرف به آنها گفتند که با دیگری تماس بگیرند.
بوریس جانسون میگوید که با لایحه «ملیت و مرزها» فعالیت قاچاقچیانی را که هزاران یورو برای ترتیب دادن عبور از این کانال دریافت میکنند، تضعیف میکند.
تام پرسگلاو، وزیر محافظه کار انگلیس که مسئول مقابله با مهاجرتهای غیرقانونی است نیز این موضوع که لایحه دولت ناقض قوانین بینالمللی است را رد و اعلام کرده است که دولت به دنبال جلوگیری از مرگ و میر در دریا و از کار انداختن باندهای جنایتکار است.
او در مقابل اعضای کمیته گفت: «آنچه را که هفته گذشته دیدیم یک تراژدی وحشتناک و غیرقابل تصور بود. فکر این که زنان و کودکان و مردان جان خود را در این راه از دست دادهاند وحشتناک است و عزم من را برای حل این مشکل سختتر میکند تا با هدف حفظ زندگیها، این مسیر را غیرقابل استفاده کنم.»