در صرافی ها سکه فروخته نمی شود؟

آماده‌باش دلاری در بانک مرکزی /تزریق درهم از دوبی

کدخبر: ۴۹۴۳۴۹
یک منبع مطلع به اکوایران گفت: دلیل افزایش قیمت درهم در چند روز اخیر در کنار عوامل بنیادی رخ داده در اقتصاد امارات، به افزایش تقاضای احتیاطی در بازار ایران برمی‌گردد.
آماده‌باش دلاری در بانک مرکزی /تزریق درهم از دوبی

به گزارش اقتصادنیوز، دلار هرات بالای ۲۸ هزار ایستاد، نرخ دلار در تهران به کانال ۲۹ هزار رسید و تتر ۳۰ هزار تومان را لمس کرد. همچنین درهم مرز مقاومتی ۷۹۰۰ را شکست. بازارساز دست به تزریق حواله می‌زند؟ آیا صرافی‌ها سکه نمی‌فروختند؟

بازار سه‌شنبه هم صعودی باز شد و ادامه یافت. قیمت دلار در هرات ۲۸ هزار و ۲۰۰ تومان شروع شد و تا ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان بالا رفت، نرخی که از ۸ دی سابقه ندارد. در بازار تهران نیز قیمت دلار وارد کانال ۲۹ شد که آن هم رکوردی مشابه دلار هرات رقم زده است. اما ارز تک‌رو بازار در این روزها، درهم امارات است. حواله درهم سقف مقاومتی ۷۹۰۰ را هم شکست. وقتی حواله درهم سقف می‌شکند، یک پیام دارد: تقاضا در بازار واقعیست چون کاربرد اصلی درهم در تجارت است.

یک منبع مطلع به اکوایران گفت: دلیل افزایش قیمت درهم در چند روز اخیر در کنار عوامل بنیادی رخ داده در اقتصاد امارات، به افزایش تقاضای احتیاطی در بازار ایران برمی‌گردد. برخی از واردکننده‌گان و فعالان اقتصادی به دلایل مختلف، تقاضای آتی خودشان را جلو انداخته و تصمیم به واردات گرفته‌اند. این منبع مطلع اعتقاد دارد انتظارات تورمی و چشم‌انداز مبهم در حوزه‌های سیاست خارجی ازجمله دلایل ورود تقاضای احتیاطی به بازار است. طبیعتا با افزایش حواله درهم، قیمت اسکناس دلار در بازار تهران نیز جابجا می‌شود ولی چرا بازارساز تمایلی به تغییر قیمت در صرافی ملی را ندارد؟

شنیده‌ها حکایت از این دارد که بانک مرکزی در خصوص درهم و اسکناس دلار، دو تحلیل متفاوت دارد. درمورد اسکناس اعتقاد دارد وقتی در بازار متشکل قیمت در سطح ۲۵ تومان است و صادرکننده در این قیمت حاضر به عرضه است. بنابراین قیمت اسکناس ۲۹ هزار تومانی پشتوانه بنیادی ندارد و محصول هیجان و انتظارات کوتاه‌مدت است. حرکت بازارساز به سمت این قیمت‌ها یعنی به رسمیت شناختن نرخ‌هایی که پشتوانه ندارد. درباره حواله نیز گرچه در نیما قیمت پایین تر است اما بدلیل اینکه جنس تقاضا متفاوت با تقاضای اسکناس است، نظر بر اقدام سیاستی است. بنابراین احتمال بکارگیری ابزارهای بازارساز در بازار حواله بالا رفته است.

مشاهدات بازار نیز تا حدودی با این نگاه همخوان بود. در بازار ارز دلار با قیمت اعلام شده در سایت‌ها معامله نمی‌شد، دارندگان دلار ترجیح می‌دادند دست نگه دارند یا به متقاضیان قیمت را چندصد تومان بالاتر اعلام می‌کردند. یعنی معامله‌گران تصور می‌کردند چون روند صعودی است، بهتر است فروشنده نباشند.

عواملی که برای قیمت اسکناس گفته می‌شد، حول حذف ارز ۴۲۰۰ و احتمالات تورمی چرخ میزد. نکته‌ای که ظاهرا در رصد بانک مرکزی نیز مشاهده شده و به همین دلیل این نهاد اعتقاد دارد انتظارات صعودی موقتی است.

در بازار شایعه‌ای بود که در صرافی‌ها، سکه فروخته نمی‌شد، اما مشاهدات میدانی اکوایران نشان می‌داد سکه فروخته می‌شد اگر چه قیمت بالاتر از سایت‌ها بود.

نکته امروز بازار ارز نیز لمس شدن کانال ۳۰ هزار از سوی تتر بود و صحبت معامله‌گران که قیمت بیت‌کوین بر مبنای قیمت ریالی تتر محاسبه می‌شد، درحالیکه قبلا با نرخ دلار مبنا بوده است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید