چرا هنوز جامعه وارد فاز انقلابی نشده است؟ /کسی در میان معترضین نفوذ عمیق ندارد
به گزارش اقتصادنیوز حمیدرضا جلایی پور به روزنامه اعتماد گفت:
پس از گذشت سه ماه از اعتراضات هنوز حکومت اقدام در خوری نکرده، کاری که جامعه ببیند و باور کند. لذا یک مقدار اوضاع دارد بحرانیتر میشود و ممکن است جامعه از وضعیت جنبشی عبور کند و به وضعیتهای دیگر مثل وضعیت انقلابی نزدیک بشود، البته نه امروز و فردا، بلکه در میانمدت.
البته ما هنوز وارد وضعیت انقلابی نشده ایم زیرا از نشانههای وضعیتهای انقلابی این است که اول حکومت نتواند کنترل کند. ما چنین وضعیتی نداریم. در این ۹۰ روز حکومت قادر به کنترل (البته با جانباختن صدها نفر) بود. ویژگی دوم وضعیت انقلابی این هست که معترضین به اپوزیسیون و نیروی جایگزین امید میبندد. هماکنون چنین امیدی نیست. یعنی شخصیت و سازمان شناسنامهداری در خارج از کشور نمیبینیم که فراخوان بدهد و کسی اینها را قبول داشته باشد.
فراخوانهای فعلی بدون شناسنامه است. با وجود فضای مجازی و بستر جامعه شبکهای هرکسی قبل از اینکه خودش را مطرح کند، کارنامهاش نقد میشود، کسی در میان معترضین نفوذ جدی و عمیق پیدا نمیکند. در حال حاضر مولوی عبدالحمید در میان بخشی از جمعیت ایران و در میان بخشی از نمازگزاران و مخاطبین خودش در بلوچستان نفوذ دارد وگرنه شخصیت بانفوذ دیگری نیست.
سوم در شرایط انقلابی اقشار متوسط شهرها به نیروی جایگزین امیدوار میپیوندند. این اتفاق هم هنوز نیفتاده و ما وارد وضعیت انقلابی نشدیم. همچنان در جامعه وضعیت اعتراضی-«جنبشی» است.