واکنش مسکو به کمک 50 میلیارد یورویی به اوکراین/ بار مالی کییف روی دوش مالیاتدهندگان اروپایی
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، دمیتری پسکوف پنجشنبه به خبرنگاران گفت: ما روند تصمیمگیری در اتحادیه اروپا در این زمینه را زیرنظر داریم و درک میکنیم که اوکراین همچنان با مشکلاتی مواجه است و "غرب جمعی" نیز مشکلاتی را در تداوم حمایتها از کییف فراروی خود دارد.
اقتصادنیوز: رئیس شورای اروپا از اجماع اتحادیه اروپا در خصوص تخصیص کمک مالی 50 میلیارد یورویی به اوکراین خبر داد.
بنا بر این گزارش، رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا در اجلاس سران در بروکسل تخصیص کمک بودجه بلندمدت به اوکراین به مبلغ ۵۰ میلیارد یورو برای چهار سال آینده را تصویب کردند.
به نوشته این خبرگزاری روس، این رقم به معنای کاهش یک و نیم برابری بودجه حمایت از اوکراین در مقایسه با سال ۲۰۲۳ میلادی است. این رسانه در ادامه از قول رئیس اتحادیه اروپا نوشت: همه ۲۷ رهبر کشورهای اروپایی روز پنجشنبه توافق کردند که ۵۰ میلیارد یورو اضافی به عنوان بخشی از بسته حمایتی اوکراین از بودجه اتحادیه اروپا اختصاص دهند.
اقتصادنیوز: مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز چهارشنبه در نشست غیررسمی وزرای دفاع اتحادیه اروپا در بروکسل اعتراف کرد که اتحادیه اروپا تا ماه مارس به هدف خود یعنی ارسال یک میلیون مهمات برای اوکراین نخواهد رسید.
بیم غرب از شرکت در تحقیقات سرنگونی هواپیمای حامل اسیران اوکراین
سخنگوی کرملین در پاسخ به پرسش دیگری درباره حادثه سرنگونی هواپیمای حامل اسیران اوکراین بر فراز استان بلگورود روسیه گفت: کشورهای غربی از شرکت در تحقیقات بینالمللی درباره سرنگونی این هواپیما توسط نیروهای اوکراینی خودداری میکنند، زیرا میترسند دخالت آنها در این حادثه فاش شود.
پسکوف با اشاره به سخنان روز چهارشنبه ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه گفت: پوتین علنا اعلام کرد که ما آماده تحقیقات بینالمللی درباره این اقدام وحشتناک هستیم و به آن علاقهمندیم.
منابع خبری روس روز چهارشنبه چهارم بهمن ۱۴۰۲ گزارش دادند: اوکراین یک هواپیمای ترابری نظامی ایلیوشین ۷۶ را بر فراز استان بلگورود که حامل ۶۵ اسیر اوکراینی برای تبادل بود، سرنگون کرد. همه اسیران داخل هواپیما و همچنین ۶ خدمه و سه نفر همراه - در مجموع ۷۴ نفر جان خود را از دست دادند.
سخنگوی کرملین همچنین در پاسخ به پرسش دیگری گفت: کرملین از مشکلات شرکت ها و افراد روسی در بانک های ترکیه آگاه است و برای حل مشکلات با آنکارا در تماس است.
پسکوف علت این مشکلات را روشن خواند و گفت: این فشارها ناشی از فشارهای کاملاً بیسابقه، پنهان و تهاجمی است که در درجه اول از سوی ایالات متحده آمریکا بر ترکیه و شرکتهای ترک از جمله شرکتهای فعال در عرصه تجارت وارد میشود.
وی با بیان اینکه ما در حال گفتوگو با ترکیه هستیم گفت: این درک وجود دارد که چنین فشاری نباید مانع توسعه همکاریها و روابط دوجانبه ما شود که منافع مردم دو کشور را تامین میکند، ما به دنبال راهحلهای قابل قبول برای هر دو طرف هستیم.
سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه در پاسخ به پرسش دیگری نیز اظهار داشت: کرملین اطلاعات دقیقی درباره بازداشت دمیتری اووسیانیکوف شهروند روس و فرماندار سابق سواستوپل در لندن ندارد.
پیش از این روزنامه انگلیسی تایمز گزارش داده بود که اووسیانیکوف در خانه خود در لندن بازداشت شده است. وی مظنون به نقض رژیم تحریم ها و پولشویی است. اوسیانیکوف از نوامبر ۲۰۱۷ در فهرست تحریم های وزارت خارجه انگلیس قرار دارد.