رویترز: بازار جهانی نفت با سیاست های آمریکا دچار کمبود می شود
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از انتخاب ، «جان کمپ» تحلیلگر بازار رویترز در این نوشتار تحلیلی افزود: مسیر نمودار نرخ پیش فروش نفت خام به شدت به پیش بینی های دلالان از عرضه کافی و در دسترس بودن نفت خام که از مسیرهای دریایی منتقل می شود، پس از اعمال دوباره این تحریم ها از اوایل نوامبر(آبان) ارتباط دارد.
رویترز ادامه داد: رشد سریع مصرف، محدودیت تولید کشورهای عضو اوپک (سازمان کشورهای صادر کننده نفت) و متحدانش و همچنین بروز اختلال های پیش بینی نشده در تولید ونزوئلا و برخی کشورهای آفریقایی، همگی به کاهش میزان ذخیره سازی نفت خام مازاد کمک کرده است.
به عقیده گزارش نویس رویترز،تصمیم اوایل ماه مه (اردیبهشت) واشنگتن به ازسرگیری تحریم های صادرات نفت خام ایران از اوایل نوامبر (آبان ماه) در پیش بینی کمبود نفت در بازار نفت تاثیر داشت و سبب شد که بهای نفت برای ماه های نوامبر تا دسامبر تا بیش از 50 سنت برای هر بشکه افزایش یابد، اما با شروع افزایش تولید اوپک از مه به این سو به رهبری عربستان سعودی و تولید کنندگان غیراوپکی متحد آن به رهبری روسیه، این افزایش قیمت به سرعت مهار شد.
تاثیر افزایش بیش از پیش احتیاط و نگرانی معامله گران درباره عرضه کافی نفت خام در اواخر سال جاری میلادی، در بالا رفتن نرخ نفت تک محموله ای، افزایش بهای نرخ آتی در بازار نفت و روی آوردن فزاینده سرمایه گذاران به پیش خرید نفت خام، قابل مشاهده است.
رویترز نوشت:نشانه های اینکه تهدید به ازسرگیری تحریم های علیه ایران حتی پیش از اجرای تحریم ثانویه نیز بر صادرات نفت خام تاثیر منفی گذاشته، نگرانی ها درباره دردسترس بودن نفت خام را تشدید کرده است، به گونه ای که معامله گران و دلالان بازار نفت اکنون بیشتر نگران کاهش عرضه نفت خام در نتیجه تحریم ها و کسادی حفاری برای تولید نفت در ایالات متحده تا آسیب رکود اقتصاد جهانی به رشد مصرف نفت هستند.
گزارش نویس رویترز ادامه داد: تغییرات شدید شاخص در نمودار، نشانگر تبدیل شدن آن به بازی سه جانبه پیچیده ای میان کاخ سفید واشنگتن، عربستان سعودی و مدیران بنگاه های سرمایه گذاری بر سر تحریم های ایران و عرضه نفت است. کاخ سفید همزمان به تمایل به اعمال شدید و کامل تحریم ها، نگران حفظ و ادامه عرضه نفت خام و پرهیز از مقصر شمرده شدن در افزایش احتمالی بهای سوخت به ویژه در سال جاری بوده که قرار است انتخابات میان دوره ای کنگره آمریکا برگزار شود. ریاض در عین حالی که با حمایت از سیاست سرسختانه ای علیه ایران، قول داده است که هرگونه کمبود عرضه نفت را جبران کند، اما نمی خواهد خطر عرضه بیش از حد را به بازار بپذیرد که موجب سقوط دوباره بهای نفت خام خواهد شد.
اما مدیران شرکت ها و بنگاه های سرمایه گذاری به نوبه خود اطمینان دارند که که با غلبه رفتار محتاطانه سعودی ها بر پافشاری کاخ سفید برای تثبیت بهای سوخت و یا حتی کاهش آن، عرضه به شدت کاهش خواهد یافت و بهای نفت بالا خواهد رفت. بنابراین یک نفر در این میان باید دچار اشتباه محاسبه شده باشد.
رویترز ادامه داد:در صورتی که بازار جهانی نفت تا حدی که معامله گران انتظار دارند و پیش بینی می کنند، دچار کمبود شود، کاخ سفید به رغم تلاش زیاد برای جلوگیری از افزایش نرخ سوخت، با آن روبرو خواهد شد. هر چند ممکن است پس از انتخابات میان دوره ای کنگره آمریکا در 6 نوامبر (15 آبان ماه)، اهمیت بالا رفتن بهای سوخت در این کشور کاهش یابد، اما احتمالا در همه زمان ها ناخوشایند خواهد بود و کاخ سفید و عربستان را در معرض انتقاد از ضعف اجرای سیاستشان قرار خواهد داد.
از سوی دیگر در صورتی که کاخ سفید و سعودی ها بتوانند به رغم اجرای تحریم های ایران، عرضه کافی و زیاد نفت را به بازار ادامه دهند، احتمالا نرخ نفت تک محموله ای برنت دریای شمال، زیر فشار تازه ای قرار خواهد گرفت.
کمپ تحلیلگر رویترز نوشت: در حالی که دورنمای بازار جهانی نفت اکنون به این مساله بستگی دارد که آمریکا و عربستان سعودی بتوانند سیاست تحریم هایشان را با موفقیت و بدون ایجاد اختلال در عرضه جهانی نفت به اجرا درآورند، اما بیشتر معامله گران نفت اطمینان دارند که آنان شکست خواهند خورد و بازار را با سیاست هایشان دچار کمبود نفت خام خواهند کرد.