خوردن این غذاها در زمین آبریزش بینی ممنوع

کدخبر: ۲۷۰۳۷۲
اقتصادنیوز: بسیاری از انواع گوشت قرمز، به ویژه انواع سرشار از چربی، می توانند موجب افزایش تولید مخاط در بدن شوند.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از بهداشت نیوز  گاهی اوقات به نظر می رسد که یک جعبه دستمال کاغذی نیز برای مقابله با آبریزش بینی و احتقان سینوس ها کافی نیست. آبریزش بینی یکی از علائم ناخوشایند در فصل آنفلوآنزا و سرماخوردگی است. این شرایط می تواند به واسطه آلرژی های فصلی آزاردهنده نیز رخ دهد.

در شرایطی که برخی مواد غذایی می توانند به پیشگیری از بیماری و عفونت کمک کنند، مصرف برخی مواد غذایی دیگر در زمان بیماری ایده خوبی نیست. برخی مواد غذایی می توانند موجب تولید مخاط بیشتر در بدن شده و شرایط را وخیم‌تر سازند. برخی مواد غذایی دیگر التهاب‌زا بوده و می توانند احتقان بینی و تنفس را دشوارتر سازند. اگر با آبریزش بینی مواجه هستید بهتر است از مصرف مواد غذایی که در ادامه به آنها اشاره شده است، پرهیز کنید.
الکل

مصرف نوشیدنی های الکلی و دیگر نوشیدنی های شیرین هنگامی که با آبریزش و احتقان بینی مواجه هستید، ایده خوبی نیست. قند و الکل هر دو موجب کم آبی بدن و التهاب می شوند و مقابله با آبریزش بینی را دشوارتر می سازند. تامین آب مورد نیاز بدن یکی از بهترین اقداماتی است که می توانید برای کنترل علائم سرماخوردگی انجام دهید.
موز

اگر بی حوصله و کم انرژی هستید، مصرف یک موز می تواند به واقع شرایط شما را تغییر دهد. اما اگر با احتقان مواجه هستید شاید بهتر باشد از مصرف این میوه تا زمان حصول بهبودی پرهیز کنید. موز می تواند موجب یک واکنش هیستامینی شود که تولید مخاط در بدن را افزایش می دهد.
پنیر

پنیر یک محصول لبنی است و زمانی که با آبریزش و احتقان بینی مواجه هستید، بهتر است از مصرف آن پرهیز کنید. محصولات لبنی دارای کازئین هستند که یک عامل افزایش تولید مخاط محسوب می شود. این ماده از بافتی چسب مانند و خواص تولید هیستامین برخوردار است که شرایط را برای تولید مخاط بیشتر در بدن هموار می کند.
قهوه

قهوه و دیگر نوشیدنی های مبتنی بر قهوه می توانند موجب کم آبی بدن انسان شوند. زمانی که بیماری هستید، تامین آب مورد نیاز بدن از بخش های مهم روند بهبودی محسوب می شود. کم آبی بدن می تواند موجب تشدید علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا شده و دوره بیماری را طولانی‌تر سازد.
بستنی


بستنی حاوی شیر و قند فراوان است که هر دو آنها می توانند آبریزش و احتقان بینی را تحریک کنند. اگر جایگزین های بدون شیر را انتخاب کنید، ممکن است شدت تحریک کمتر باشد، اما قند موجود در بستنی همچنان التهاب‌زا خواهد بود.
شیر

چه به عدم تحمل لاکتوز مبتلا باشید و چه نباشید، احتقان و مصرف یک لیوان شیر ترکیب خوبی محسوب نمی شوند. همان گونه که پیش‌تر نیز اشاره شد، محصولات لبنی حاوی کازئین هستند که موجب افزایش تولید مخاط در بدن می شود. کازئین تولید و غلظت مخاط را افزایش می دهد. مصرف جایگزین هایی مانند شیر بادام را مد نظر قرار دهید.
مونوسدیم گلوتامات

حتی اگر آگاه نباشید، این احتمال وجود دارد که به مونوسدیم گلوتامات آلرژی داشته یا توانایی تحمل آن را نداشته باشید. آلرژی به این ماده موجب یک واکنش هیستامینی شده و تورم غشاهای تولیدکننده مخاط را در پی دارد. برای دفع محرک، بدن مخاط بیشتری تولید می کند و سینوس ها هرچه بیشتر متورم می شوند.
پیتزا

زمانی که با آبریزش بینی مواجه هستید، پیتزا غذای خوبی برای شما محسوب نمی شود. لبنیات و گوجه فرنگی دو ماده اصلی در این غذای سرشار از کربوهیدارت محسوب می شوند که هر دو آنها افزایش تولید مخاط و احتقان را در پی دارند. همچنین، پیتزا ممکن است حاوی قندهای تصفیه شده باشد که این مواد نیز موجب تشدید علائم می شوند.
گوشت قرمز

بسیاری از انواع گوشت قرمز، به ویژه انواع سرشار از چربی، می توانند موجب افزایش تولید مخاط در بدن شوند. در همین راستا، استفاده از گوشت های بدون چربی یا منابع پروتئین غیر گوشتی توصیه شده است.
قندهای تصفیه شده

در شرایطی که مصرف قندهای طبیعی، مانند آنچه در میوه ها وجود دارند، مشکل آفرین نیست، اما قندهای تصفیه شده از منابعی مانند نوشابه، آبنبات، و دیگر محصولات فرآوری شده گزینه های ایده آلی محسوب نمی شوند. این قندها می توانند موجب التهاب در بدن شوند که فعالیت سیستم ایمنی را تحت تاثیر قرار داده و موجب انباشت مخاط در حفره های سینوس می شود.
غذاهای شور

رعایت حد اعتدال در مصرف نمک برای سلامت انسان ضروری است و می تواند به هیدراته نگه داشتن بدن کمک کند. اما سدیم بیش از حد در جریان خون می تواند میزان آب در مسیرهای هوایی ریه ها را کاهش داده و مخاط در دستگاه تنفسی غلیظ‌تر شود. پرهیز از سیب زمینی سرخ شده و دیگر غذاهای شور ایده خوبی است، اما به خاطر داشته باشید که برخی غذاهایی که به طور منظم مصرف می کنید می توانند حاوی میزان نمکی بیش از تصور شما باشند.
نوشابه های گازدار

در زمان ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا بهتر است به جای نوشابه های گازدار مصرف چای را مد نظر قرار دهید. نوشابه های گازدار حاوی شکر فراوان و ترکیبی از مواد شیمیایی دیگر هستند. قندهای تصفیه شده و دیگر مواد افزودنی مصنوعی در یک نوشابه گازدار می توانند به افزایش رشد باکتری های مضر و سطح التهاب در بدن کمک کنند. این شرایط سیستم ایمنی را به تولید مخاط بیشتر برای دفع مواد زائد وادار می کند. به جای نوشابه های گازدار مصرف مایعات مفید دیگر مانند آب و دم نوش های گیاهی را مد نظر قرار دهید.
محصولات سویا

سویا یکی از رایج‌ترین مواد مورد استفاده در غذاهای فرآوری شده است و این ماده غذایی می تواند موجب آلرژی های غذایی شود. یک آلرژی غذایی می تواند موجب بروز کهیر، تورم و افزایش تولید مخاط و احتقان بینی شود.
گوجه فرنگی

اگرچه گوجه فرنگی حاوی ترکیبات مفید ضد سرطان است، اما بهتر است در زمان سرماخوردگی و آنفلوآنزا از مصرف آن پرهیز کنید. این ماده غذایی می تواند موجب تولید هیستامین در بدن شود که شرایط آلرژی ها را وخیم‌تر می سازد. هیستامین حفره های بینی را به منظور مقابله با آلرژن ها برای تولید مخاط بیشتر تحریک می کند.
ماست

ماست سرشار از پروتئین و پروبیوتیک هاست، اما حاوی کازئین نیز است که این ترکیب موجود در شیر می تواند احتقان و آبریزش بینی را تشدید کند. اگر بیمار هستید و با احتقان مواجه نیستید، می توانید مقداری ماست مصرف کنید زیرا پروبیوتیک های موجود در ماست برای فصل آنفلوآنزا مفید هستند. در غیر این صورت، حداقل طی دوره بیماری بهتر است مصرف جایگزین هایی مانند پودینگ چیا یا گزینه های دیگر را مد نظر قرار دهید.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید