این بیماری ها علائم مشابهی دارند
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از بهداشت نیوز: اسهال، کاهش وزن غیر منتظره، دل درد و ...، احتمالا علامت بیماری سندروم روده ی تحریک پذیر هستند. آیا درست است؟
باید بدانید این ها می توانند علامت بیماری سلیاک، بیماری کرون، کولیت زخمی، پرکاری تیروئید و یا حتی سرطان روده بزرگ باشد.
در حالیکه با بروز کوچک ترین علائم، اکثر بیماری ها مشخص می شوند، اما برخی بیماری ها نیز وجود دارند که به دلیل شباهت نشانه هایشان با سایر بیماری ها، به سختی قابل تشخیص هستند.
در برخی کشورها تخمین زده شده از بین هر ۲۰ نفر، یک نفر بیماری اش اشتباه تشخیص داده می شود.
آپنه خواب با افسردگی
برای هر کسی پیش آمده است که به دلیل خواب ناکافی، دچار کلافگی شود، اما کسانی که دچار آپنه ی خواب هستند، تقریبا هر روز با خلق و خوی بد با دیگران برخورد می کنند و رفتارهایی مانند علائم افسردگی از آن ها سر می زند.
علائم افسردگی عمدتا احساس اندوه و ناامیدی، کمبود انرژی و اضطراب است و علائم بسیاری از بیماری ها و مشکلات دیگر نیز می تواند مانند افسردگی باشد، از جمله مشکلات تیروئید، اختلال دو قطبی، کمبود ویتامین D و کاهش قند خون .بررسی ها نشان می دهد که تقریبا ۷۳ درصد از افراد مبتلا به آپنه ی خواب، این شرایط را دارند و گاهی به خودکشی می اندیشند.
سلیاک با سندروم روده ی تحریک پذیر
شاید به نظر برسد که راه تشخیص سلیاک، مصرف مواد دارای گلوتن و شیرینی جات است. اما مشکل اینجاست که بیماری سندروم روده تحریک پذیر با سایر بیماری های گوارشی در نوع علائم همپوشانی دارد و هیچ تست دقیقی وجود ندارد که بتوان به طور کاملا دقیق نوع بیماری را تشخیص داد. به علاوه سلیاک بیماری است که ممکن است ۶ تا ۱۰ سالگی بروز کند.
سکته ی مغزی با میگرن
اکثرا دلیل بی حسی اندام ها، اختلال در تکلم و تاری دید در افراد زیر ۵۰ سال، میگرن، سرگیجه و یا مسمومیت با الکل تشخیص داده می شود. ۱۴ درصد از افراد به اشتباه تشخیص داده می شوند و پزشک گمان می کند که بیمار دچار سرگیجه ی معمولی و یا میگرن است در حالی که کاملا اشتباه است.
اشتباهی که برخی از پزشکان مرتکب می شوند این است که احتمال سکته ی مغزی قبل از ۴۵ تا ۵۰ سالگی را کم می دانند، در حالیکه سکته ی مغزی در هر سنی اتفاق می افتد.
فیبرومیالژی با آرتریت روماتوئید
درد و ورم مفاصل در افراد مبتلا به فیبرومیالژی نیز دیده می شود و اغلب این بیماری با سردرد و خواب آلودگی و ناراحتی های روده همراه است . درد این بیماری گاهی به صورت پرشی عمل می کند و تفاوتش با آرتریت روماتوئید در همین است که درد در نقاط مختلف بدن می رود و فرد را می آزارد.
پیشنهاد می شود افرادی که بیماریشان آرتریت روماتوئید تشخیص داده شده است، در صورت مواجهه با پدیده ی پرش درد از نقطه ای به نقطه ی دیگر، مجددا جهت اطمینان از تشخیص بیماری به پزشک مراجعه کنند.
بیماری لایم با بیماری ام اس
خستگی، سردرد و درد عضلانی از علائم مشترک بیماری ام اس و لایم هستند . لایم علائم مشترکی با سایر بیماری ها مانند آنفلوآنزا و نیز فیبرومیالژیا دارد. از آنجا که لایم و ام اس علائمی بسیار شبیه به هم دارند، پزشکان در موارد زیادی در تشخیص این دو بیماری، دچار اشتباه می شوند.