تقاضای «خاص» قیمت دلار را بالا برد
به گزارش اقتصادنیوز ، به گفته فعالان، شایعات مختلفی در بازار درباره افزایش دامنه نوسان وجود داشت. یکی از شایعهها آن بود که یکی از موسسات مالی وابسته به نهادهای عمومی وارد بازار شد و با افزایش خریدهای خود قیمت را تحتتاثیر قرار داد. این شایعه از آنجا پررنگتر شد که نرخ حواله درهم برخلاف دلار در بازار داخلی افزایش چندانی را تجربه نکرده بود.
در واقع، عدهای اعتقاد داشتند افزایش بهای دلار بدون همراهی رشد قیمت درهم نشانه آن است که این افزایش بیشتر ناشی از تحرکات بازار داخلی بود. حتی عدهای از معاملهگران بهدلیل تغییر محدود نرخ حواله درهم، وارد بازار ارز نشدند و عنوان کردند که به احتمال زیاد رشد دلار مقطعی خواهد بود.
گروهی دیگر در بازار، نوسان روز سهشنبه را ناشی از جوسازی معاملهگران در آستانه انتخابات ریاستجمهوری دانستند. به گفته این دسته، بخشی از معاملهگران با افزایش خریدهای خود در معاملات آتی و جوسازی پیرامون برخی حاشیهها، قیمت دلار را بالا آوردند. به گفته یکی از بازیگران با تجربه بازار، میزان خرید برخی معاملهگران آتی در روز سهشنبه به یک میلیون دلار رسید. همین افزایش خریدها در معاملات آتی نقش مهمی در افزایش دامنه نوسانات داشت. حتی گروهی از معاملهگران باور داشتند، اگر عرضه نسبتا متناسب بازیگران بازارساز نبود، قیمت دلار توان رشد بیشتری داشت.
روز سهشنبه، همسو با رشد قیمت دلار، سکه تمام بهار آزادی در مسیر افزایشی قرار گرفت و با هزار تومان رشد به قیمت یک میلیون و 215 هزار تومان رسید. برخلاف بازار دلار، در چهارمین روز هفته، فضای بازار سکه آرامتر بود و معاملهگران جانب احتیاط را رعایت کردند. یکی از دلایل این احتیاط ابهام وضعیت اونس در بازارهای جهانی برای معاملهگران داخلی بود.
روز سهشنبه، دلار معاملات خود را با قیمت 3 هزار و 757 تومان آغاز کرد که یک تومان پایینتر از بهای این ارز در روز دوشنبه بود. با وجود این در ادامه روز شاخص بازار ارز روند متفاوتی را در پیش گرفت.قیمت دلار که تا ساعت 12 تنها به قیمت 3 هزار و 758 تومان رسیده بود، ساعت یک بعدازظهر قیمت 3 هزار و 766 تومان و ساعت 2 بعدازظهر، نقطه 3 هزار و 780 تومان را لمس کرد. پس از ورود دلار به محدوده 3هزار و780 تومان، فروشهای ارزی بالا رفت تا قیمت از این محدوده پایین بیاید و در نهایت با قیمت 3 هزار و 777 تومان به کار خود پایان داد.
بخشی از فعالان، افزایش قیمت دلار را ناشی از جوسازیهای روانی دانستند؛ ولی آنچه مسلم بود نوسانات روز سهشنبه بیشترین میزان تغییر این ارز در سال 96 بود. افزایش دامنه نوسان، برخی معاملهگران بازار را هیجانی کرد، حال آنکه عده دیگری اعتقاد داشتند، این افزایش پشتوانه قوی ندارد. دسته دوم ترجیح دادند در معاملات روز سهشنبه مداخلهای نکنند.