بورس در هفته اول خرداد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس ،در این هفته روند شاخص کل و شاخص کل هموزن دو روند کاملا متفاوت را پیش روی خود دیدند. این مساله باعث شد، بسیاری از صف های فروش کاهش پیدا کند و صف های خرید نیز افزایش قابل توجهی داشته باشد.
برخی کارشناسان اعلام اسامی کاندیداهای ریاست جمهوری توسط شورای نگهبان و عدم احراز بانیان وضع موجود در کشور و علی الخصوص در بازار سرمایه، امید افراد برای تغییر روند را افزایش داده و همین مساله سبب سبزشدن شاخص کل و شاخص کل هموزن در روزهای بعد از اعلام اسامی بود.
به عبارت دیگر، روند حجم معاملات و ورودی و خروجی پول سهامداران خرد که همسو با کاهش تعداد نمادهای دارای صف فروش بوده است، نشان می دهد بازار در تلاش است که از مسیر قبلی خود فاصله بگیرد. به نظر می رسد بورس بازان در کمتر از یک ماه مانده به انتخابات می خواهند استراتژی خود را تغییر دهند و این مساله احتمال صعودی شدن بازار در هفته های آینده را تقویت می کند.
*شاخص کل سبزپوش اما نزولی
در حالی که در سه روز ابتدایی هفته، شاخص کل روندی نزولی داشت و شاخص در روز دوشنبه وارد کانال یک میلیون واحدی شد، در روز سه شنبه به یک کانال بالاتر یعنی کانال 1.1 میلیونی بازگشت و در روز چهارشنبه نیز سبزپوش ماند.
در پایان هفته گذشته شاخص کل با کاهش 3.9 درصدی به یک میلیون و صد و نه هزار واحدی رسید. کاهش 45 هزار و 475 واحدی نسبت به هفته قبل نشان می دهد هنوز روند متعادل به بورس بازنگشته است.
تغییر روند شاخص کل از یک روند نزولی به صعود در روز سه شنبه را می توان نتیجه اعلام کاندیداهای ریاست جمهوری دانست. تاثیرپذیری بازار سرمایه از اخبار و اتفاقات سیاسی در کشور نشان می دهد، تصمیمات دولتمردان و سیاسیون در کشور می تواند تاثیر زیادی به بازارهای مالی بگذارد.
* شاخص کل هموزن بالاخره رشد کرد
در پایان هفته گذشته شاخص کل هموزن پس از 10 روز که روند نزولی داشت، بالاخره وارد فاز صعودی شد. شاخص کل هموزن با افت 14 هزار و 843 واحدی نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل، در محدوده 383 هزار و 140 واحدی قرار گرفت.
کاهش 3.9 درصدی شاخص کل هموزن نشان می دهد هنوز جریان ورود پول به همه نمادهای بازار صورت نگرفته است و سهم های شاخص ساز هنوز هم به واسطه شرکت های حقوقی و نوسان گیران از استقبال بالاتری برخوردار هستند.
در صورتی که بازار سرمایه بخواهد تغییر روند دهد، باید همه نمادهای بازار از صف های فروش فاصله بگیرند و در یک حالت متعادل بتوانند معامله شوند.
* کاهش 60 درصدی ارزش معاملات
در هفته اخیر، کمترین رقم ارزش معاملات کل در روز چهارشنبه بود که ارزشی معادل 5 هزار و 16 میلیارد تومان داشت و بالاترین رقم هفته روز شنبه محقق شد که به رقم 8 هزار و 51 میلیارد تومان بالغ شد. میانگین ارزش معاملات کل هفته 6 هزار و 577 تومان بود که نسبت به رقم 16 هزار و 460 میلیاردی هفته پیشین، افت 60 درصدی داشته است.
در این هفته، میانگین ارزش معاملات خرد بورس 2 هزار و 703 میلیارد تومان بود که نسبت به رقم 3 هزار و 112 میلیاردی هفته پیشین، افت 13 درصدی داشته است. بالاترین رقم هفته 3 هزار و 209 میلیارد تومان بود که در روز سه شنبه ثبت شد و پایین ترین رقم به روز یکشنبه برمی گردد که 2 هزار و 314 میلیارد تومان بود.
* سهامداران خرد همچنان در حال خروج از بازار
روز چهارشنبه یازدهمین روز کاری متوالی بود که بازار سرمایه شاهد خروج پول حقیقی بوده و میزان خروج پول حقیقی نسبت به هفته پیشین نیز افزایش 34 درصدی یافت. در مجموع کل هفته 2 هزار و 501 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد و میانگین هفته خروج پول حقیقی 500 میلیارد تومان بود.
در وضعیت فعلی نه استراتژی بازیگران بازار و نه جریان های خروج و ورود پول، نمی تواند دورنمای مطمئنی از بهبود بازار را به تصویر بکشد. بازار سهام در 3 گذشته نشان داده از رویدادها و مولفه های بیرونی تاثیرپذیری کمی داشته و تابع آن ها عمل نکرده است.