آینده سرمایه های خارجی در قطر بحران زده

کدخبر: ۱۷۲۷۳۶
مدیرعامل قطر پترولیوم با اشاره به بایکوت اقتصادی کشورهای عربی متعدد، اظهار کرد: قطر می‌تواند تحت محاصره ابدی بماند، زیرا به خوبی آماده بوده و صنایع نفت و گاز این کشور لطمه نخواهند دید.
آینده سرمایه های خارجی در قطر بحران زده

به گزارش ایسنا، امارات متحده عربی که به همراه عربستان سعودی، مصر و بحرین تدابیری برای منزوی کردن قطر در پیش گرفته است، اعلام کرد: تا زمانی که دوحه درخواست‌های قدرت‌های عربی که قصد دارند در چند روز آینده اعلام کنند را نپذیرد، تحریم‌ها ممکن است سال‌ها ادامه پیدا کند.

اتحاد به رهبری عربستان سعودی، قطر را که بزرگ ترین تولید کننده گاز طبیعی مایع (LNG) در جهان است، متهم کرده از تروریسم حمایت می‌کند در حالی که قطر این اتهامات را رد کرده است.

سعد الکعبی، مدیر عامل قطر پترولیوم در مصاحبه‌ای که در شبکه ماهواره‌ای الجزیره پخش شد، اظهار کرد: با آنچه که ما آماده کرده‌ایم می‌توانیم تحت تحریم همیشگی بمانیم و صنایع نفت و گاز ما آسیبی نخواهند دید. ما همچنان هر آنچه که برای صنایع مان نیاز داریم شاید به استثنای بعضی از نیازهای لجستیکی، وارد می‌کنیم و بندر جبل علی امارات در این مناقشه بزرگ‌ترین بازنده خواهد بود نه ما.

خطوط کشتیرانی معمولا محموله‌ها را از جبل علی به قطر که اتکای بالایی به واردات از طریق دریا و خشکی دارد، حمل می‌کنند، اما پس از این که این بایکوت اعلام شد قطر با تامین کنندگان برای حمل مستقیم کالاها به این کشور به جای واردات از طریق جبل علی، توافق کرد.

الکعبی گفت که این کشور کوچک راه‌های دیگری برای صادرات مستقیم از دوحه یافته و توقف تولید هلیوم قطری را حل کرده است. قطر که دومین تولید کننده بزرگ هلیوم در جهان است، هفته گذشته دو کارخانه بزرگ هلیوم را که توسط یکی از زیر مجموعه‌های شرکت دولتی قطر پترولیوم اداره می‌شوند، تعطیل کرده بود.

وی در ادامه افزود: با وجود این بایکوت، قطر همچنان آنچه که نیاز دارد را وارد می‌کند و سرمایه‌ گذاران به این کشور اعتماد کامل دارند و سرمایه‌ گذاری خارجی در صنایع نفت و گاز قطر به ۲۵۰ میلیارد ریال (۶۶.۶۷ میلیارد دلار) رسیده است.

قطر اوایل سال میلادی جاری ممنوعیت خود خواسته برای توسعه بزرگ‌ترین میدان گاز طبیعی جهان که با ایران سهیم است را به دلیل انتظار برای رشد رقابت حذف کرد.

این میدان گازی فراساحلی وسیع که دوحه آن را میدان شمال و ایران پارس جنوبی می‌خواند، منبع تقریبا همه تولید گاز قطر و حدود ۶۰ درصد از درآمد صادراتی این کشور است.

براساس گزارش رویترز، مدیر عامل قطر پترولیوم اظهار کرد: کشورش پس از افزایش تولید گاز میدان شمال در پنج تا هفت سال آینده، تولید نفت را به میزان ۱۰ درصد یا ۴۰۰ هزار بشکه در روز افزایش خواهد داد.

قطر با وجود اختلاف دیپلماتیک و بند فورس ماژور در قراردادش، اعلام کرده صادرات گاز به امارات متحده عربی را قطع نخواهد کرد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید