آیا ترامپ باید از آخرین آزمایش موشکی ایران بترسد؟

کدخبر: ۲۹۷۲۷۷
اقتصادنیوز: نشریه آمریکایی نشنال اینترست در مطلبی به بررسی ابعاد مختلف برنامه موشکی ایران پرداخت.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه اینترنتی نشنال اینترست در مطلبی با عنوان ”آیا ترامپ باید از آخرین آزمایش موشکی ایران بترسد“ نوشت به گفته مقامات آمریکایی، ایران به تازگی یک موشک شهاب-۳ را آزمایش کرد که مسیری هزار کیلومتری را طی کرد. این مسافت برای هدف قرار دادن عربستان سعودی کافی است و تا نزدیک سرزمین‌های اشغالی نیز می‌رسد.

این نشریه آمریکایی افزود راهبرد ایران در انجام دادن این آزمایش موشکی احتمالا دو هدف را شامل می‌شود. اولا، تهران در حال قدرت نمایی در برابر آمریکاست. در عین حال، آزمایش‌ها به مهندسین و طراحان موشک در ایران این فرصت را می‌دهد تا در راستای برنامه موشک‌های بالستیک تهران، طرح‌های فنی و عملیاتی خود را ارزیابی کنند.

در ادامه نشنال اینترست به بررسی دو مسئله پرداخته است:

انگیزه‌های موشکی ایران

از زمان به قدرت رسیدن دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در ژانویه ۲۰۱۷ ایران هفت آزمایش موشکی انجام داده که این آزمایش‌ها یا مربوط به موشک شهاب-۳ است یا موشک بالستیک پیشرفته‌تر خرمشهر. آزمایش اخیر اولین آزمایش موشکی از دسامبر ۲۰۱۸ به شمار می‌رود. تهران با این کار، قدرت موشک‌های بالستیک خود را به رخ آمریکا می‌کشاند آن هم در شرایطی که واشنگتن اخیرا اعلام کرد نیرو‌های خود را برای اولین بار از سال ۲۰۰۳ به عربستان سعودی اعزام خواهد کرد.

این نیرو‌ها در پایگاه هوایی شاهزاده سلطان نزدیک ریاض مستقر خواهند شد. این امر باعث می‌شود آن‌ها از تیررس موشک‌های بالستیک کوتاه برد ایران در امان باشند ولی نه موشک‌های میان بردی نظیر موشکی که این کشور اخیرا آزمایش کرد. علاوه بر این،  تهران دوست دارد از رضایت بخش بودن توانایی‌های زرادخانه‌های خود مطمئن شود.

آمریکا به هر حال این آزمایش موشکی ایران را به عنوان نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل محکوم خواهد کرد تا از آن برای فشار آوردن به قدرت‌های اروپایی استفاده کند و آن‌ها را وادارد که رویکرد سختگیرانه تری در قبال ایران در پیش گیرند. 

ایجاد توانایی‌های موشکی

انجام دادن آزمایش‌های موشکی از این نوع می‌تواند نفع زیادی برای ایران از منظر دقت، قابلیت اتکا و برد موشک‌ها داشته باشد. هنوز مشخص نیست که در جدیدترین آزمایش موشکی، ایران چه مدلی از شهاب ۳ را به کار برد ولی این کشور در طول پنج سال گذشته، شروع به استفاده از موشک عماد کرده است.

موشک عماد بدنه‌ای دارد که جنس آن به جای فولاد از آلومینیوم است، سیستم هدایت و ناوبری پیشرفته‌ای دارد و دارای سیستمی است که به آن در دور زدن سامانه‌های ضد موشکی کمک می‌کند‎؛ همه این‌ها چیز‌هایی است که ایران در صورت وقوع درگیری منطقه‌ای به آن‌ها نیاز دارد. این واقعیت که ایران به جای موشک بالستیک دوربرد خرمشهر، موشک شهاب-۳ را آزمایش کرد نشان می‌دهد که این انتخاب تهران دارای یک دلیل فنی و تولیدی بود به ویژه آنکه ایران می‌داند موشک خرمشهر می‌تواند باعث ناراحتی بیشتر واشنگتن شود.

ایران همچنین در ماه فوریه چندین موشک جدید را به مناسبت بزرگداشت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی رونمایی کرد. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران موشک خرمشهر-۲ را رونمایی کرد که می‌گوید نسل دوم موشک خرمشهر است. خرمشهر-۲ یک موشک بالستیک با سوخت جامد است.

سپاه همچنین موشک دزفول را که برد آن حدود یک هزار کیلومتر است و نیز یک موشک کروز ارتقایافته را رونمایی کرد. در هر حال تصاویر ماهواره‌ای از یکی از تاسیسات ایران که مربوط به اوایل این ماه است نشان می‌دهد که ایران، بوستر‌های راکتی با سوخت جامد را آزمایش کرده، این امر حوزه‌ای کلیدی در تحقیقات نیروی هوافضای سپاه به شمار می‌رود. 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید