جامعه روحانیت با کاندیدایِ‌ روحانی وارد انتخابات ۱۴۰۰ می‌شود؟

کدخبر: ۳۷۵۳۵۶
تحرکات انتخاباتیِ منظم و برنامه‌ریزی‌شده جامعه روحانیت مبارز این روزها این تصور را ایجاد کرده که ممکن است شاهد معرفی یک کاندیدای روحانی از دلِ این جریان باشیم، احتمالی که توسط هیچ یک از اعضای آن رد نشده است.
جامعه روحانیت با کاندیدایِ‌ روحانی وارد انتخابات ۱۴۰۰ می‌شود؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرآنلاین، سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌ جمهوری کمتر از ۷ ماه دیگر برگزاری می شود اما سکوت نصفه و نیمه معناداری جریان های سیاسی کشور را فرا گرفته است و بیشتر چهره های سیاسی که احتمال کاندیداتوری شان می رود، فعالیت خود را کلید زده اند. این سکوت کمابیش در جریان اصولگرا به ویژه میان نواصولگرایان هم حکمفرماست.

در این میان اما طیف سنتی اصولگرا از چند ماه پیش تحرکات انتخاباتی خود بدون سروصدا آغاز کرده، فعالیت هایی که محوریت اصلی با جامعه روحانیت مبارز و جلسات منظم این تشکل روحانی با طیف های مختلف سیاسی است.

تشکیلات جدید اصولگرایان در راه است

محمدحسین موسی‌پور، معاون امور تشکیلات جامعه روحانیت مبارز چندی پیش از شکل گیری تشکیلاتی جدید در اردوگاه اصولگرایان با محوریت این مجموعه خبر داد و غلامرضا مصباحی مقدم، سخنگوی جامعه روحانیت مبارز هم  برگزاری این جلسات را تایید کرده و در توضیح چند و چون برگزاری این جلسات گفته که همه احزاب اصولگرا، حتی پایداری‌ها و نواصولگراها هم دعوت شدند.

بنا به روایت مصباحی مقدم آنها بنا دارند برای انتخاب گزینه نهایی کاندیداتوری ریاست ‌جمهوری از مجموعه کسانی که کف جامعه فعالند، استفاده شود و روند تصمیم‌گیری از همان ‌جا آغاز شده و بالا بیاید تا به نقطه نهایی برسد. به عبارت دیگر این گونه نیست که تصمیمات از بالا به پایین دیکته شود اما تاکید کرده چگونگی این سازوکار بعدا اعلام خواهد شد.

شیخوخیت اصولگرا کاندیدای روحانی روانه انتخابات ۱۴۰۰ می کند؟

جامعه روحانیت مبارز که در فرآیند انتخابات مجلس یازدهم به نوعی کنار گذاشته شد اما حالا حتی بیش از سال های گذشته فعال شده و به نظر می رسد می خواهد نقش لیدری و شیخوخیت خود را احیا کند و میدان دارِ جریان اصولگرا در این انتخابات باشد به همین دلیل است که این تصور به ذهن متبادر می شود که بعید نیست شاهد معرفی یک کاندیدای روحانی از سوی آنها باشیم.

حجت الاسلام محمدتقی رهبر، یکی از اعضای جامعه روحانیت مبارز هم از گسترده کردن این تشکیلات خبر داده و می گوید؛«جامعه روحانیت مبارز اکنون درصدد بازسازی کامل و گسترده کردن تشکیلات جامعه است. در تهران از افراد جدیدی برای حضور در جلسات دعوت کردند، در استان ها هم تشکیلاتی دایر کردند و هدف هم خدمت به انقلاب و نظام است اما اطلاعی ندارم درباره انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ بحث مشخصی شده باشد و فرد یا افرادی مورد نظر باشند.»

جامعه روحانیت نقش پدری ایفا می کند یا با کاندیدا وارد می شود؟

او احتمال معرفی کاندیدای ریاست جمهوری برای انتخابات ۱۴۰۰ از سوی این تشکل را رد نکرده و تاکید می کند؛ «فعلا موضوع اصلی بازسازی جامعه روحانیت مبارز است تا بعد بینیم نقش آن در انتخابات چه خواهد بود؛ مصداقی وارد می شوند یا می خواهد پدری کنند یا از چه کسی حمایت خواهند کرد. الان برای من هم روشن نیست.»

این نماینده پیشین مجلس درباره میزان مقبولیت جامعه روحانیت مبارز برای ایفای نقش لیدری و به قولی پدری جریان اصولگرا هم می گوید؛ «به هرحال جامعه روحانیت مبارز نهادی برآمده از انقلاب است و از زمان شهید بهشتی ها و شهید مطهری ها شکل گرفته و اصالت دارد همانطور که جامعه مدرسین هم همین شرایط را دارند و این دو تشکل چه در انتخابات دخالت بکنند چه نکنند، دو نهاد ریشه دارِ حامی نظام و انقلاب شناخته شده اند و کسی نتوانسته به این اعتبار جامعه روحانیت ایرادی بگیرد چون روش آنها همیشه معقول بوده است هرچند می تواند از این هم فعال تر باشد تا ببینیم در آینده چه خواهد شد.»

تندروی راهی به جامعه روحانیت ندارد

محمد تقی رهبر در پاسخ به این پرسش که آیا جریان های تندروی اصولگرا می توانند مانعی برای فعالیت جامعه روحانیت باشند یا خیر، اینطور توضیح می هد؛«آنها تعداد نادری هستند و ممکن است تنی چند تندرو باشند اما در جامعه روحانیت مبارز چنین افرادی وجود ندارد و همسویی قابل ملاحظه ای میان آنها است.»

از سوی دیگر، حجت الاسلام احمد سالک عضو دیگر جامعه روحانیت مبارز ضمن تاکید بر اینکه این مجموعه با حضور شخصیت های تراز انقلاب اسلامی سامان پیدا کرد و همواره به عنوان بازوی ولی فقیه عمل می کند، بر حضور فعال جامعه روحانیت در انتخابات ۱۴۰۰ مهر تایید زد وگفت: «جامعه روحانیت در تمام صحنه هایی که نظام به حضور آنها نیاز داشته، حاضر شده و بر خود فرض و لازم می داند که از مسائل نظام و انقلاب دفاع کند، در همه عرصه ها.»

عدم سکوت جامعه روحانیت در مقابل سازوکار انتخاباتی اصولگرایان

او در عین حال تاکید می کند جامعه روحانیت نمی تواند در شرایط کنونی که بحثی میان نیروهای حزب اللهی کشور در قالب شکل گیری یک ائتلاف مطرح است بی تفاوت باشد و در تمام سال های اخیر هم به دلیل اعتباری که میان توده های مردم دارد رسالت داوری و نظارت و تذکر و هدایت خود را از دست نداده است.

سالک با اشاره به نقش شیخوخیت جامعه روحانیت مبارز، گفته: جامعه روحانیت هم اکنون هم بر همین مشی است اما در شرایط فعلی باید تلاش کند میان نیروهای ارزشی انقلاب انسجام و وحدتی به وجود آورد که جلسات متعددی هم در این راستا با حضور احزاب و شخصیت های اصولگرا تشکیل دادند و موقعیت خوبی فراهم کردند.

حضور فعال جامعه روحانیت در ۱۴۰۰

او یادآور می شود که؛ «جامعه روحانیت مبارز تصمیم دارد فعال تر از گذشته در موضوع انتخابات ۱۴۰۰ حضور روحانی و معنوی خود را اعمال و حفظ کند؛ بخش اعظم آن نقش حمایتی و هدایتی از جریان های ارزشی و اصولی است تا حرکت انسجامی حول محور ولایت به وجود آوریم.»

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید