تداوم روند کاهشی قراضه، بهای بیلت در سراشیبی
به گزارش خبرنگار اقتصادنیوز، معاملات جدید قراضه وارداتی ترکیه با افتی بیش از انتظار خریداران همراه شده و این تداوم روند کاهشی باعث شده تا متقاضیان بازار در انتظار تثبیت شرایط باشند ، مشخص نشدن وضعیت تعرفه صادرات سنگ آهن از یک سو و همچنین تولید مازاد فولاد نیز از سوی دیگر باعث شده تا طرفین عرضه و تقاضا نظاره گر بازار شوند و در انتظار تثبیت بیشتر وضعیت باشند.
در حال حاضر در بازار های جهانی قیمت قراضه ۸۰ درصد صادراتی از انگلستان به ۲۲۸ دلار در هرتن سی اف آر رسیده و مجموعا حدود ۳۷ هزار تن در این سطح معامله شده اند. این در حالیست که فعالان بازار محدوده ۲۳۰ تا ۲۳۵ دلار را برای قیمت قراضه متصور بودند. تامین کنندگان آمریکایی که تمایلی به فروش در این قیمت ها به ترکها ندارند حال توجه خود را معطوف به بازار های دیگر مانند شرق آسیا و حوزه منا کرده و در آن بازارها قیمتهای بهتری را به دست آورده اند.
تامین کنندگان بیلت نیز در بازارهای اصلی تحت تاثیر کاهش قیمت قراضه مجبور به دادن تخفیفات بیشتر شده اند. این در حالیست که سطح پیشنهادی آنها برای خریداران قابل قبول نیست . فعالان بازار میگویند تولیدکنندگان سی آی اس حاضر به فروش در محدوده ۳۵۵ دلاردر هرتن فوب هستند. خریداران بیلت ایران حالا سطح ۳۳۵ تا ۳۴۰ دلاردر هر تن فوب برای اواخر آبان را نشانه گرفته اند که احتمال رسیدن به آن با شرایط فعلی بازار چندان هم بعید نیست. اگرچه برخی شرکتها با داشتن محموله برای ابتدای آبان شانس ۵ تا ۱۰ دلار بالاتر را دارند.
برخی منابع نیز معتقدند با کاهش تولید و افزایش تقاضا در چین، موجودی انبارهای فولادسازان و تجار برای سومین هفته متوالی رو به کاهش است. اگرچه کاهش بیشتر در موجودی انبارهای تجار است و موجودی انبار فولاد سازان افت کمتری را تجربه کرده است.
باید دید تحریم های جدید و همچنین تحولات خاورمیانه چه تاثیری بر وضعیت بازارهای بین المللی دارد .
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.