رییس‌صندوق بین‌المللی‌پول: ضرب آهنگ رشد اقتصاد جهانی آهسته‌شده‌است

کدخبر: ۲۷۵۸۲۹
اقتصادنیوز: کریستین لاگارد ،رییس صندوق بین المللی پول گفت: ضرب آهنگ رشد اقتصاد جهانی از ابتدای سال جاری میلادی به دلیل افزایش تنش‌های تجاری و سفت و سختر شدن شرایط مالی آهسته شده است؛ اما عدم افزایش نرخ های بهره به تقویت فعالیت های اقتصادی در نیمه دوم سال جاری میلادی کمک خواهد کرد.
رییس‌صندوق بین‌المللی‌پول: ضرب آهنگ رشد اقتصاد جهانی آهسته‌شده‌است

به گزارش اقتصادنیوز، به نقل از رویترز؛ رییس صندوق بین المللی پول در آستانه نشست بهاره بانک جهانی که قرار است دوازدهم تا چهاردهم ماه جاری میلادی برگزار شود، گفت: اقتصاد جهانی بعداز ۲ سال رشد پایدار، بی ثابت شده است و چشم انداز آن به دلیل مسائلی از قبیل برگزیت، شوک های بازار مالی پرمخاطره و آسیب پذیر است.

لاگارد تصریح کرد:" پیش بینی صندوق بین المللی پول برای رشد اقتصاد جهانی در ماه ژانویه برای سال ۲۰۱۱۹ و ۲۰۲۰ میلادی در حدود ۳.۵ درصد بود که کمتر از برآورد قبلی آن بود که البته همچنان معقول است."

" صندوق بین المللی پول انتظار رکود در کوتاه مدت را ندارد؛ ضمن اینکه صبوری فدرال رزرو در عادی سازی سیاست پولی یک نیروی محرک برای رشد اقتصادی در نیمه دوم سال جاری میلادی و همچنین در سال ۲۰۲۰ میلادی به همراه خواهد داشت."

لاگارد در ادامه گفت: از زمان بحران مالی جهان به بعد که سال ها بدهی عمومی بالا و نرخ های بهره پایینی در جهان حاکم بود، این شرایط فضای محدودی را در بسیاری از کشورها بمنظور عکس العمل در دوره بعدی رکود به جای گذاشته است؛ بنابراین کشورها نیازمند استفاده هوشمندتر از سیاست پولی هستند. این یعنی یک تعادل بهتر بین رشد، بدهی و اهداف اجتماعی بمنظور پرداختن به افزایش نابرابری بواسط ایجاد تورهای امنیت اجتماعی است.

رییس صندوق بین المللی پول گفت: افزایش موانع تجاری به سرمایه گذاری در کاخانجات، ماشین آلات و پروژه های اشتغالزایی آسیب وارد کرده است. لاگارد افزود: صندوق بین المللی پول تحلیل خود از تاثیر جنگ تجاری میان آمریکا-چین را بازبینی کرده است و اعلام کرد اگر تمام جنگ تجاری میان ۲ قدرت اقتصادی بزرگ جهان مشروط به ۲۵ درصد تعرفه شود، تولید ناخالص داخلی آمریکا تا ۰.۶ درصد کاهش خواهد یافت؛ در حالیکه این  رقم برای چین تا ۱.۵ درصد است.

بر پایه این گزارش، دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا چین را تهدید به وضع تعرفه ۲۵ درصدی برای تمام کالاهای صادراتی این کشور به ایالات متحده در صورت عدم حل و فصل اختلافات تجاری در مذاکرات کرده است.

بر همین اساس، لاگارد گفت: هیچ کسی برنده جنگ تجاری نیست و به خاطر همین باید بایکدیگر بمنظور کاهش موانع تجاری و به روز کردن نظام تجارت جهانی همکاری کنیم.

 

همچنین سازمان تجارت جهانی پیش‌بینی کرده‌ است که رشد تجارت تجهانی در سال ۲۰۱۹ به حدود ۲.۶ درصد کاهش یابد و هشدار داد که باید تنش‌های تجاری در جهان به سرعت حل و فصل شود

این سازمان هشدار داده است که تنش‌های تجاری میان کشورها در حال افزایش است و باید هر چه زودتر برای آنها راه‌حلی پیدا شود.

این سازمان در پیش‌بینی چشم‌انداز سالانه خود درباره تجارت در جهان اعلام کرده است: «تجارت جهانی پس از یک رشد بسیار اندک در سال ۲۰۱۸، تلاطم شدیدی را در سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ تجربه خواهد کرد. علت این تلاطم افزایش تنش‌های تجاری و همچنین افزایش عدم اطمینان است.»

به گفته اقتصاددانان سازمان تجارت جهانی، انتظار می رود که رشد حجم تجارت کالا در سال ۲۰۱۹ به حدود ۲.۶ درصد کاهش یابد در حالی که این رقم در سال ۲۰۱۸ حدود ۳ درصد بوده است. پیش بینی کاهش قابل توجه در رشد تجارت کالا در حالی صورت می گیرد که این سازمان در ماه سپتامبر افزایش تجارت کالا را تا ۳.۷ درصد برای سال ۲۰۱۹ و تا ۳.۹ درصد برای سال ۲۰۲۰ پیش بینی کرده بود.

روبرتو آزوادو رئیس سازمان تجارت جهانی در این ارتباط گفت: «با وجود تنش‌های تجاری تشدید شده، این چشم‌اندازها چیز تعجب‌آوری نیست. وقتی سطح عدم اطمینان به این اندازه افزایش یافته است، تجارت نمی تواند بطور کامل نقشش را بعنوان موتور رشد اقتصادی بازی کند.»

سازمان تجارت جهانی می گوید که تنش‌های تجاری، ریسک اصلی تجارت جهانی در وضعیت کنونی است.این سازمان گفته است که اگر تنش‌های تجاری کاهش یابد رشد تجارت جهانی می تواند در سال ۲۰۲۰ به حدود سه درصد برسد.

به گفته سازمان تجارت جهانی کاهش رشد حجم تجارت در سال ۲۰۱۸ امری عمومی بوده است و کشورهای توسعه یافته و کشورهای در حال توسعه واردات کمتری صورت داده‌‌اند.

این هشدار سازمان تجارت جهانی در شرایطی صورت می گیرد که مذاکرات پکن و واشنگتن برای پایان دادن به جنگ تجاری که از سال گذشته آغاز شده است، به کندی پیش می رود.ژ

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید