رئیس هیات عامل ایمیدرو خبر داد:

تقاضای ریوتینتو برای همکاری در معادن ایران/ غافل شدیم، چین 2 میلیون تن فولاد وارد ایران کرد

کدخبر: ۱۳۷۳۰۵
رئیس هیات عامل ایمیدرو از تقاضای همکاری شرکت ریوتینتو در بخش معدن ایران خبر داد و جزئیات سرمایه‌گذاری و همکاری ایران در زمینه معادن را با کشورهای چین، ایتالیا، استرالیا، قزاقستان و افغانستان تشریح کرد.
تقاضای ریوتینتو برای همکاری در معادن ایران/ غافل شدیم، چین 2 میلیون تن فولاد وارد ایران کرد

به گزارش اقتصادنیوز، مهدی کرباسیان در نشست خبری امروز خود در ایمیدرو با بیان اینکه یکی از راه‌های جبران عقب‌ماندگی‌ها در اقتصاد کشور، بخش معدن و صنایع معدنی است، گفت: ایمیدرو در سال 94 توانست با انجام عملیات اکتشافی در 250 هزار کیلومتر مربع کشور به 300 محدوده امیدبخش معدنی دست پیدا کند که از 12 هزار کیلومتر اقدامات اکتشافی و عملیات ژئوفیزیک هوایی در منطقه سنگان 76 محدوده امیدبخش پیش‌بینی کرده‌ایم.

او در این باره توضیح داد: از 12 هزار کیلومتر مربع تصمیم گرفتیم 11 هزار کیلومتر مربع را رها کنیم زیرا به معادن بسیاری رسیده‌ایم و تمرکز در مناطق دیگر اقتصادی نخواهد بود. چرا که با تصور اینکه در این منطقه ذخایر بسیاری و معادن سنگ‌آهن وجود دارد، اکتشافات صورت می‌گرفت که متوجه شدیم در این منطقه معدنی بزرگ با ذخایر روی کشف کردیم.

معاون وزیر صنعت افزود: با افغانستان به تفاهم رسیده‌ایم که با همکاری یکدیگر در منطقه سنگان حدود 20 کیلومتر مربع اکتشافات داشته باشیم.

کرباسیان از تقاضای شرکت ریوتینتو برای سرمایه گذاری در معادن ایران خبر داد و گفت در صورت انعقاد قرارداد با این شرکت بزرگ چند ملیتی بزرگان معدن دنیا برای سرمایه‌گذاری و انجام انواع پروژه‌ها وارد ایران خواهند شد.

او در این نشست خبری به واردات فولاد از چین هم اشاره کرد و گفت غفلت دولت سبب شدت تا چینی ها دو میلیون تن انواع فولاد را وارد کشور کرده و بازار فولاد کشور را با مشکل روبرو کنند.

ایمیل ریوتینتو به کرباسیان
کرباسیان تصریح کرد: همزمان با رفع تحریم‌های کانادا علیه ایران، در روزهای اخیر ایمیلی از ریوتینتو دریافت کرده‌ام که این شرکت پس از سال‌ها برای بازگشت به معادن ایران مشتاق است و به زودی مذاکراتی با ریوتینتو خواهیم داشت. ما در مذاکرات با شرکت‌های خارجی تنها با یک کشور طرف نیستیم و معمولا از آنجا که این شرکت‌ها معاملات‌شان را در بورس انجام می‌دهند با چند کشور برای سرمایه‌گذاری مشترک روبه رو هستیم.

تفاهمنامه 6.5 میلیارد یورویی با اروپا

رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه در سفر رئیس‌جمهور 6.5 میلیارد یورو تفاهم‌نامه برای حوزه معدن و صنایع معدنی ایران امضا شد، گفت: 3 طرح فولادمبارکه مشمول این سرمایه‌گذاری هستند و برنامه‌ریزی شده برای طرح نورد گرم فولادمبارکه با سرمایه‌گذاری ۲۱۵ میلیون یورو بین ۳ شرکت ایرانی، ایتالیایی و آلمانی مناقصه برگزار شود که این رقم بیشتر اختصاص به تامین تجهیزات خارجی دارد و ساخت آن داخلی است.

او درباره تاسیس شرکت مشترک پرشین متالیک ایران با دانیلی پرداخت و گفت: قرار است 60 درصد سهام این شرکت توسط دانیلی و 40 درصد مابقی نیز از سوی ایمیدرو تامین شود. همچنین‌ ایتالیا باید میزان سرمایه گذاری در این شرکت را تا سقف 2 میلیارد دلار در چابهار افزایش دهند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: مقامات ساچه به ما اعلام کرده‌اند که دیگر برای ورود به طرح‌های معدنی ایران و فعالیت‌ بیمه‌ای محدودیتی ندارند.

کرباسیان با اشاره به مزیت‌ها و پتانسیل‌های معدنی ایران برای جذب سرمایه خارجی‌ها تصریح کرد: سرمایه‌گذاری در حوزه فولاد ضرورت دارد زیرا ایران کشوری است که از منابع فراوان گاز برخوردار است و در سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری‌های بسیاری در حوزه برق داشته‌ایم که می‌تواند ایران با توجه به این مزیت‌ها کانون جذب سرمایه کشورهای دیگر باشد.

واردات 2 میلیون تنی فولاد از چین
او اظهار تاسف کرد و گفت: امسال در صادرات 3 میلیون تن فولاد رکورد خواهیم زد اما تا پایان سال در تولید حتی نسبت به سال گذشته کاهش هم خواهیم داشت اما با وجود اینها الان بهترین زمان برای جذب 250 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی در حوزه صنایع معدنی است.

رئیس هیات عامل ایمیدرو افزود: چین طی 20 سال اخیر توانسته در تولید مواد معدنی استراتژیک رکورد بزند و نزدیک به 4 هزار میلیارد دلار ذخیره ارزی دارد. با توجه به سیاستگذاری چین به نظر می‌رسد دامپینگ چین ادامه همچنان ادامه داشته باشد چرا که دولت چین برای تولیدکنندگان خود جایزه صادراتی گذاشته است و این سبب می‌شود روند تولید آنها با سوبسید قوت بگیرد.

او افزود: ایران چندی پیش ارز مبادله‌ای را برای واردات فولاد قطع کرد و سهمیه صادرات تولیدکنندگان را حذف کرده است و این دو عامل باعث شده فضای رقابتی برای تولیدکنندگان داخلی به وجود نیاید. به همین دلیل در این مدت غافل شدیم و تحت سیاسیت قیمت شکنی چین 2 میلیون تن فولاد وارد ایران شد.

بسته 4 میلیارد دلاری چینی‌ها
او با اشاره به بسته 4 میلیارد دلاری چین برای سرمایه‌گذاری در ایران گفت: در سال‌های تحریم تنها فاینانس‌ها از طریق کشور چین تهیه می‌شد و الان می‌بینیم رقابت بر سر فاینانس پروژه‌های ایرانی توسط کشورهای مختلف دنیا آغاز شده است. تا جایی که چینی‌ها پیش از سفر رئیس‌جمهور خود به ایران بسته سرمایه‌گذاری ۴ میلیارد دلاری را پیشنهاد کردند قرار است پس از تعطیلات سال نوی چینی این سرمایه‌گذاری را پیگیری کنیم و به مذاکره بنشینیم.

همکاری ایران با قزاقستان وافغانستان
او با اشاره به تمایل افغانستان برای همکاری در صنعت سیمان افزود: وزیر معادن افغانستان خواستار همکاری و سرمایه‌گذاری مشترک در صنعت سیمان شده است و قرار است در این زمینه مذاکره کنیم. چرا که سال‌های گذشته در صنعت سیمان و تولید آن از خارجی‌ها کمک گرفتیم اما الان خودمان قادر هستیم صد درصد آن را تولید کنیم. در حوزه صنایع معدنی قرار است با مشارکت قزاق‌ها پروژه‌‌ای را در افغانستان تعریف کنیم و برای تامین نیاز داخل و خارج برنامه‌ریزی داشته باشیم. همچنین سرمایه‌گذاری در آموزش معدنکاری به نیروی انسانی معادن افغانستان خواهیم داشت.

جذب سرمایه‌گذار برای معدن معدی‌آباد
رئیس هیات عامل ایمیدرو از جذب سرمایه‌گذار ایران و خارجی برای معدن سرب و روی مهدی‌آباد خبر داد و گفت: سهام این معدن مدت‌ها دست استرالیایی‌ها بود و پس از عمان در این پروژه ورود کرد اما با وقفه‌های صورت گرفته و اختلافات به وجود آمده بین سرمایه‌گذاران این پروژه راکد بود اما حال یک مزایده بین‌المللی برگزار کرده‌ایم و امیدواریم معدن روی مهدی‌آباد هرچه زودتر آغاز به کار کند. حتی دو کنسرسیوم سوئیسی ایران و چینی ایران خواهان خرید سهام معدن مهدی‌آباد شده‌اند و به احتمال زیاد دو ماه آینده نتیجه مشخص می‌شود.

تمدید مجوز معدن بوکسیت گینه
او درباره آخرین وضعیت معادن بوکسیت گینه گفت: با توجه به اینکه امسال آخرین سال پروانه بهره‌برداری این معدن است برای استخراج بوکسیت از معادن گینه 25 سال دیگر از دولت گینه مجور گرفته‌ایم تا در این معدن فعالیت کنیم و همین حالا شرکت‌های انگلیسی آلمانی در حال بررسی این قضیه هستند و ما را مشاوره می‌دهند زیرا برای انجام این پروژه به 400 میلیارد دلار سرمایه‌ نیاز داریم. به همین دلیل با استرالیا در حال مذاکره هستیم تا بتوانیم تا زمان نهایی شدن کارمان در گینه بوکسیت را در یک قرارداد 15 ساله از استرالیا خریداری کنیم و نیازمان را به پودر آلومینا از این طریق رفع کنیم.

او در پایان خواستار افزایش سهم معدن و صنایع معدنی در اقتصاد شد و گفت: باید تا سال 1404 طبق برنامه‌ریزی‌ها سهم بخش معدن و صنایع معدنی از 6 به 16 درصد در تولید ناخالص ملی برسد و این گام بزرگی است که نیاز به سرمایه گذاری بسیار دارد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • نیم قرن با اقتصاد ایران؛ ۲۴ مهر

      اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از…

    کارگزاری مفید